"Farmācijas jomā strādāju jaunībā" - topošā veselības ministre Čakša neesot "Belēvičs brunčos"
Farmācijas jomā strādāju jaunībā, neesmu farmācijas kompāniju aģents, skaidro Anda Čakša.
Politika
2016. gada 15. jūnijs, 08:07

"Farmācijas jomā strādāju jaunībā" - topošā veselības ministre Čakša neesot "Belēvičs brunčos"

Jauns.lv

Veselības ministra amata kandidāte Anda Čakša noraida Latvijas Ārstu biedrības pārmetumus par viņu kā "farmācijas biznesa ielikteni", uzsverot, ka šajā jomā strādāja jaunībā un šobrīd ar to nav saistīta.

Intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" Čakša norāda, ka savā jaunībā, līdz 2009.gadam, strādājusi farmācijas kompānijā "Sonofi Aventis". "Man par to nav kauns. Tagad jaunie ārsti raujas strādāt ārzemēs, bet tajā laikā darbs farmācijas kompānijā bija iespēja finansiāli sabalansēt dzīvi," viņa norāda.

Čakša skaidro, ka pašlaik viņai nav nekādas saistības ar farmācijas nozari. "Ar nožēlu jāatzīst, ka to es pārzinu vismazāk un man būs nepieciešama ekspertu palīdzība. Neesmu farmācijas kompāniju aģents. Toties esmu strādājusi arī avīžu birojā, bet tāpēc neesmu mediju magnāte," pauž veselības ministra amata kandidāte.

Vaicāta, vai kā iepriekšējā veselības ministra Gunta Belēviča padomniece un līdzgaitniece viņa ministra amatā nebūs kā "Belēvičs brunčos", Čakša atbild, ka tas ir kompliments, ņemot vērā Belēviča enerģiju. Tomēr viņa padomniece Čakša bijusi tikai trīs mēnešus. "Runājot par iepriekšējo ministru, ir jāvērtē spēja ieklausīties. Šajā īpašībā esam divi radikāli atšķirīgi cilvēki," viņa norāda.

Čakša arī piebilst, ka ir no tiem cilvēkiem, kuriem patīk strādāt stresa apstākļos. "Krīzes menedžmentu patiesībā uzskatu par savu stipro pusi," viņa norāda.

Tāpat viņa piebilst, ka ir par sevi pārliecināta jautājumos, kas saistīti ar nozari, bet politiskā būs jākrāj un jālūdz apgūt "ātro kursu".

Kā ziņots, Belēvičs pagājušajā nedēļā atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iepriekš nolēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Čakšas kandidatūru. . Vairākas Saeimā pārstāvēto partiju frakcijas šodien tiksies ar veselības ministra amata kandidāti. Saeima par Čakšas apstiprināšanu amatā varētu lemt jau šonedēļ.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA