Traģiskās avārijas, kurā bojā gāja talantīgie basketbolisti, apstākļi neizprotami. VIDEO
Negadījums noticis pirmdien pulksten 20.32 ceļa posmā Talsi - Kuldīga, tajā 1997. gadā dzimušās Kintijas vadītā automašīna „Toyota Yaris” nobraukusi no ceļa un apgāzusies.
112
2016. gada 15. jūnijs, 15:26

Traģiskās avārijas, kurā bojā gāja talantīgie basketbolisti, apstākļi neizprotami. VIDEO

Jauns.lv

Avārijas uz Talsu – Kuldīgas ceļa apstākļi, kurā pirmdien gāja bojā trīs jaunie basketbolisti, apstākļi pagaidām ir neizprotami. Iespējams, ka bojāgājušie 16 gadus vecie kluba „Ventspils” basketbolisti būtu palikuši dzīvi, ja vien viņi būtu lietojuši drošības jostas.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 13. jūnijā ap pusdeviņiem vakarā Talsu novada Ģibuļu pagastā ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja trīs jaunieši. Vieglā automašīna „Toyota Yaris”, kuru vadīja 1997. gadā dzimusī Kintija Celma nobrauca no ceļa un apgāzās.

Viņas pasažieri – 16 gadus vecie kluba „Ventspils” basketbolisti Kristians Pūris un Kristians Šefanovskis tika izmesti no automašīnas un nositās, gāja bojā notikuma vietā. Puiši nebija piesprādzējušies un tas arī, iespējams, bija par iemeslu viņu tūlītējai nāvei, vēsta LNT raidījums „Degpunktā”. Meiteni pēc avārijas no automašīnas ugunsdzēsējiem nācies izgriezt, pārgriežot drošības jostu. Diemžēl no gūtajām traumām viņa vēlāk slimnīcā mira. Viņa tikko Ventspils ģimnāzijā bija nosvinējusi pēdējo zvanu.

Policijai ir vairākas versijas par avārijas iemesliem - no ceļa novērsta uzmanība, uz ceļa izskrējis meža zvērs un, ņemot vērā to, kā izskatījās spēkrats pēc avārijas, nepiemērots braukšanas ātrums. Iespējams, vadītājas uzmanību varēja novērst tas, ka viņa brauciena laikā bija lietojusi mobilo telefonu.

Ceļmalā pēc traģēdijas palikušas vien izārdītas velēnas un nolauzti koki. Bremzēšanas pēdu uz asfalta nav.

Vienīgais avārijas aculiecinieks policija stāstījis, ka negadījuma brīdī „Toyota Yaris” uz ceļa atradās viena. Tā kā par avārijas iemeslu nevarētu būt sadursme ar citu spēkratu.

Policijā sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu avārijas iemeslus, izmeklēšanā noskaidros arī to, vai autovadītāja pie stūres nav atradusies alkohola reibumā.

Kā informēja Latvijas Basketbola savienībā abi bojāgājušie sportisti savu karjeru veidoja Ventspils basketbola klubā. Vēl februārī Šefanovskis pārstāvēja Latvijas U-16 izlasi prestižā pārbaudes turnīrā Turcijā, kur bija viens no komandas līderiem. Arī autoavārijā bojā gājusī jauniete bijusi saistīta ar basketbolu.

Traģēdija Talsu novadā

Traģēdija dzēš trīs jauniešu dzīvību


Kasjauns.lv/Foto: Foto: bkventspils.lv, Valsts policija, ekrānuzņēmums no vidoe/Video: LNT „Degpunktā”, LTV „Panorāma”