Valdis Kalnozols: "Mīlestība ir psihiski slims cilvēka stāvoklis"
Kalnozols aicināja mazāk runāt par seksu, bet vairāk runāt par ģimeni un bērniem.
Viedokļi
2016. gada 15. jūnijs, 18:28

Valdis Kalnozols: "Mīlestība ir psihiski slims cilvēka stāvoklis"

Jauns.lv

Mīlestība ir psihiski slims cilvēka stāvoklis, šodien Saeimas Izglītības komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdē, diskutējot par dzimumaudzināšanu, izteicās Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS).

Kalnozols sacīja, ka nepieciešams mācīt, ka bērns nav seksa blakus produkts. "Bērns ir pienākums un atbildība Dieva priekšā līdz mūža beigām," sprieda politiķis. Kalnozols sacīja, ka vajadzētu runāt nevis par seksu, bet par ģimeni, proti, ka ģimene nav veids, kā legāli nodarboties ar seksu, bet ģimene ir atbildība.

Tāpat deputāts pauda viedokli, ka daudzos gadījumos tiek popularizēts, ka ģimene ir jāveido aiz mīlestības. "Bet faktiski mēs visi labi saprotam, ka mīlestība ir psihiski slims stāvoklis cilvēkam", līdz ar to cilvēki tiek aicināti veidot ģimeni aiz "psihiski slima stāvokļa", un sekas tam ir lielais šķirto ģimeņu skaits, uzskata deputāts.

Savas runas beigās Kalnozols aicināja mazāk runāt par seksu, bet vairāk runāt par ģimeni un bērniem.

Jau ziņots, ka divas trešdaļas vecāku uzskata, ka dzimumaudzināšanai ir jābūt obligāti iekļautai skolas programmā, secināts pētījumā "Ko domā vecāki: pētījums par Latvijas vecāku attieksmi un zināšanām par seksuālo izglītību".

Kā šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdē stāstīja viena no pētījuma autorēm Ieva Stokonberga, teju 80% vecāku uzskata, ka dzimumaudzināšana bērniem ir ļoti nepieciešama. Tāpat vairāk nekā divas trešdaļas vecāku uzskata, ka par seksualitāti bērni būtu jāizglīto gan mājās, gan arī skolā.

LETA / Foto: Sintija Zandersone/LETA