Izsolīs iepriekš nepublicētas kinodīvas Odrijas Hepbērnas vēstules
Prognozēts, ka vēstuļu cena varētu sasniegt 5032 eiro.
Kultūra
2016. gada 15. jūnijs, 18:50

Izsolīs iepriekš nepublicētas kinodīvas Odrijas Hepbērnas vēstules

Jauns.lv

Šomēnes tiks izsolītas iepriekš nepublicētas britu aktrises Odrijas Hepbērnas vēstules, kas sarakstītas no 1951. līdz 1960.gadam.

Vēstules adresētas Hepbērnas ilggadējam draugam un padomdevējam, britu teātra aktierim Fēliksam Eilmeram. Tajās aprakstīta Hepbērnas dzīve, kad viņa no mazpazīstamas balerīnas kļuva par Holivudas zvaigzni.

Vēstulēs pieminēta viņas atsauktā saderināšanās, laulība un pirmā bērna piedzimšana.

Prognozēts, ka vēstuļu cena varētu sasniegt 4000 sterliņu mārciņas (5032 eiro).

"Vai vari tam noticēt? Es esmu Montekarlo un filmējos franču filmā. Šī vieta ir debešķīga! Tā ir labākā lieta, kas ar mani jebkad notikusi," Hepbērna raksta vēstulē, kas datēta ar 1951.gadu. Tolaik viņa bija 22 gadus veca.

Hepbērna apraksta filmu "Monte Carlo Baby", kas bija starp viņas pirmajām kinolentēm.

Gadu vēlāk viņa Eilmeram rakstīja, ka esot atsaukusi saderināšanos ar britu uzņēmēju Džeimsu Hensonu. "Tas mani padara ļoti nelaimīgu," norāda Hepbērna. "Man šķita, ka varēsim savienot savas dzīves un karjeras."

1954.gadā aktrise apprecējās ar amerikāņu aktieri Melu Fereru. "Mēs vēlamies, lai kāzas būtu liels noslēpums, tādējādi mēs varētu izvairīties no preses klātbūtnes," vēstulēs norādīja Hepbērna.

Hepbērna un Ferers spēlēja galvenās lomas 1956.gadā iznākušajā drāmā "War and Peace" ("Karš un miers").

Pēdējā kolekcijā iekļautajā vēstulē Hepbērna dalās priekā par dēla Šona Ferera piedzimšanu. "Šons ir īsts sapnis," viņa stāsta. "Man grūti noticēt, ka viņš būs mūsu uz mūžu. Es gribētu tev viņu parādīt. Ar mīlestību un skūpstiem no mums visiem trim, Odrija."

Vēstules tiks izsolītas Londonā 29.jūnijā.

LETA / Foto: EPA/Scanpix/LETA / Caters/Scanpix/LETA