Saeima pārskatīs jautājumu par olšūnu ziedošanas ierobežojumiem
Sanākušie ieradušies ar rozā baloniem un plakātiem uz kuriem tostarp rakstīts "Vai sievietei nav saprāta?" un "Tev nebūs lemt manā vietā".
Sabiedrība
2016. gada 16. jūnijs, 11:06

Saeima pārskatīs jautājumu par olšūnu ziedošanas ierobežojumiem

Jauns.lv

Saeima ceturtdien no plenārsēdes darba kārtības izslēdza grozījumu "Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā" skatīšanu, ar kuriem bija paredzēts ierobežot nedzemdējušu sieviešu tiesības ziedot olšūnas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saeima ceturtdien plānoja grozījumus izskatīt trešajā, galīgajā lasījumā. Grozījumu izskatīšana sākotnēji tika plānota 9.jūnijā, taču 8.jūnija vakarā tika pārcelts uz nākamo Saeimas sēdi 16.jūnijā.

Parlaments arī nolēma līdz 30.jūnijam pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu šī likumprojekta skatīšanai trešajam lasījumam.

Protesta akcijā pret šiem grozījumiem pie Saeimas ceturtdienas rītā bija pulcējušies aptuveni 60 cilvēki, novēroja aģentūra BNS. Protesta rīkotāji, "Feministu Foruma" aktīvisti iepriekš norādīja, ka demisionējušā veselības ministra Gunta Beleviča priekšlikums aizliegt nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas ir ne tikai neētisks, bet ir arī pretrunā ar nacionālajām, Eiropas Savienības un starptautiskajām tiesību normām.

Sanākušie ieradušies ar rozā baloniem un plakātiem uz kuriem tostarp rakstīts "Vai sievietei nav saprāta?" un "Tev nebūs lemt manā vietā". Tāpat piketa dalībnieki izdala bukletus deputātiem un izsauc dažādus saukļus. Akcijas dalībnieki arī runājas ar atsevišķiem deputātiem. Arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš devās uz Saeimas sēdi, piegāja uzzināt protestētāju viedokli par likuma grozījumiem. Vējonis protestētājiem pauda cerību, ka parlaments ņems vērā to viedokli.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā, līdzīgā protestā pie Saeimas, arī pulcējās aptuveni 60 cilvēki.

   

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA