Saeima apstiprina pilnvaras deputātam Askoldam Kļaviņam
Kļaviņa pilnvaras apstiprinātas uz laiku, kamēr no viņa pārstāvētā vēlēšanu apgabala ievēlētie Zaļo un zemnieku savienības deputāti pilda ministra pienākumus.
Politika
2016. gada 16. jūnijs, 11:46

Saeima apstiprina pilnvaras deputātam Askoldam Kļaviņam

Jauns.lv

Saeima šodien apstiprināja deputāta pilnvaras Rīgas domes Vides pārvaldes priekšniekam un Latvijas Zaļās partijas valdes loceklim Askoldam Kļaviņam.

Kļaviņam pilnvaras apstiprinātas pēc tam, kad bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs paziņoja par parlamentārieša mandāta nolikšanu. Belēviča "cieto" jeb pastāvīgo mandātu Saeimā iegūs pašreizējais deputāts Valdis Kalnozols (ZZS).

Savukārt Kļaviņa pilnvaras apstiprinātas uz laiku, kamēr no viņa pārstāvētā vēlēšanu apgabala ievēlētie Zaļo un zemnieku savienības deputāti pilda ministra pienākumus. Pašlaik no Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētajiem deputātiem parlamentārieša pilnvaras uz Ministru prezidenta pienākumu izpildes laiku ir nolicis Māris Kučinskis (ZZS).

Kā ziņots, Belēvičs pirmdien nolika Saeimas deputāta mandātu. Pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs piektdien arī atkāpās no veselības ministra amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas.

LETA / Foto: Edijs Pālens/LETA