Par vīrieša noslepkavošanu ar cirvi un pakāršanu piespriež 9 gadus cietumā
Vīrietis tika nogalināts šķūnī ar cirvi.
112
2016. gada 16. jūnijs, 13:54

Par vīrieša noslepkavošanu ar cirvi un pakāršanu piespriež 9 gadus cietumā

Jauns.lv

Rēzeknes tiesa Ludzā paziņas noslepkavošanā ar cirvi un pakāršanā apsūdzētajam vīrietim piespriedusi deviņu gadu cietumsodu un policijas kontroli uz diviem gadiem, atstājot iepriekšējo drošības līdzekli - apcietinājumu.

Savukārt otrajam lietā apsūdzētajam vīrietim, kas tiesas priekšā stājās par iepriekš neapsolītu slēpšanu, tiesa piesprieda nosacītu sodu – brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, kas netiks izpildīts, ja vīrietis gada laikā neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu un pildīs Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus.

Abi apsūdzētie savu vainu atzina.

Lieta tiesai nodota 2015.gada 4.decembrī.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzības celtas divām personām. Viens apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 116.panta jeb par slepkavību, savukārt otram apsūdzētajam celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 313. panta otrās daļas jeb par iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags.

2011.gada septembra beigās abi apsūdzētie ar cietušo kopīgi lietoja alkoholu, atrazdamies viena apsūdzētā dzīvesvietā. Alkohola lietošanas laikā vienam apsūdzētajam radās konflikts ar cietušo vīrieti, kura laikā viņš dusmu un greizsirdības vadīts, spēcīgi no aizmugures iesita cietušajam vīrietim pa pakausi. Cietušais vīrietis zaudēja samaņu un nokrita uz grīdas.

Nolūkā nepieļaut konflikta atsākšanos, apsūdzētais kopā ar otru apsūdzēto pārvietoja cietušo vīrieti uz šķūni. Tur abi apsūdzētie vairākkārt tīši iesita cietušajam pa dažādām ķermeņa daļām, neradot briesmas viņa dzīvībai, kā arī ar auklu sasēja viņa rokas un kājas.

Uzskatot, ka konflikts ir atrisināts, otrs apsūdzētais izgāja no šķūņa mājas pagalmā.

Savukārt pirmais apsūdzētais slepkavības nolūkā no mājas paņēma cirvi un polietilēna maisiņu. Atnākot uz šķūni, šis apsūdzētais veica darbības, lai minēto vīrieti nonāvētu. Redzot, ka cietušais vīrietis neelpo, apsūdzētais šo vīrieti pakāra. Šī apsūdzētā tīšo darbību rezultātā iestājās minētā vīrieša nāve.

Minētais apsūdzētais nākamajā dienā, kad starp abiem apsūdzētajiem notika alkohola lietošana, otram apsūdzētajam piedāvāja noslēpt nonāvētā vīrieša līķi.

Abi apsūdzētie vienojās, ka mirušā vīrieša līķi apraks pagalmā esošajā šķūņa telpā.

Pilno tiesas spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā.

BNS / Foto: Shutterstock