Vērmanes dārzā Jāņu ielīgošana sākas ar "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu". TIEŠRAIDE
Kultūra
2016. gada 17. jūnijs, 09:04

Vērmanes dārzā Jāņu ielīgošana sākas ar "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu". TIEŠRAIDE

Jauns.lv

17. jūnijā Vērmanes dārzā tiks atklāts “Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus”. Līdz pat 22. jūnijam rīdzinieki un pilsētas viesi pašā Rīgas centrā varēs iepazīt un izdzīvot Jāņu tradīcijas. Sešu dienu laikā amatnieki un mājražotaji no visiem Latvijas novadiem izraus no ikdienas steigas un palīdzēs sarūpēt visu svētkiem nepieciešamo.

Ielīgošanas pasākumi Rīgā vienmēr gūst lielu cilvēku atsaucību un pierāda, ka Zāļu vakara burvība spēj sasniegt arī galvaspilsētu. Vērmanes dārzā varēs vienkopus atrast visu gardam Līgo svētku mielastam, kā arī izraudzīt dāvanas Jāņa tēvam, Jāņa mātei un līgotājiem.

Tāpat saulgriežu gadatirgū gaidīts ikviens, kurš vēlas uzlabot vainagu pīšanas prasmes, mācīties siet pirts slotiņas un gatavot pirts tējas, iegūt Jāņa siera recepti, piedalīties keramikas meistaru radošajās nodarbībās un atklāt arī citas Līgo vakara un Jāņu tradīcijas.

Katra diena gadatirgū ir veltīta atsevišķai tematikai: 17. jūnijs – Saulgriežu pirts diena, 18. jūnijs – Alus diena, 19. jūnijs – Lasītāju diena, 20. jūnijs – Siera diena, 21. jūnijs – Keramikas meistaru diena un 22. jūnijs – Saulgriežu zāļu un maizes diena. Vērmanes dārzs šogad solās pārtapt par vienu no nozīmīgākajām Jāņu ielīgošanas vietām Rīgā.

„Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus” notiek no 17. līdz 22. jūnijam. Apmeklētājus tas gaidīs ik dienu no plkst.9.00 līdz pat plkst.22.00. Ieeja – bez maksas.     

Visu pasākuma laiku tiešraides no Vērmanes dārza nodrošina www.pilsetaspasakumi.tv. Savukārt svarīgākos jaunumus no gadatirgus var uzzināt sekojot Twitter kontam – @rigasgadatirgus.lv.

Pasākuma oficiālā mājaslapa: www.rigasgadatirgus.lv

Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu rīko “UNTITLED pasākums”.

Reklāmas raksts sadarbībā ar “UNTITLED pasākums”/Foto: Shutterstock