Gaidāms postošs negaiss
Šonakt un rīt pa dienu vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-23 metrus sekundē.
Sabiedrība
2016. gada 17. jūnijs, 10:06

Gaidāms postošs negaiss

Jauns.lv

Ciklons, kas tuvojas Latvijai, sākotnēji radīs spēcīga pērkona negaisa risku, bet plašāki postījumi gaidāmi no stipra vēja naktī uz sestdienu un sestdien, brīdina sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piektdien Latviju no dienvidrietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte – debesis apmāksies un valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām iespējams pērkona negaiss. Vēlāk no dienvidrietumiem virzīsies aukstā atmosfēras fronte, kas vakarā daudzviet atnesīs pērkona lietusgāzes, vietām tās būs ļoti stipras, lokāli iespējama liela krusa un vētra. Latvijas austrumos pērkona negaiss plosīsies vēlā vakarā un nakts sākumā.

Ciklona spēks visvairāk būs jūtams sestdien naktī un dienā, kad dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-23 metrus sekundē. Vējš lauzīs un ar saknēm gāzīs daudz lapu koku visos Latvijas reģionos. Krītošie koki daudzviet aizšķērsos ceļu un pārtrauks elektroapgādi. Vējš sāks pierimt sestdienas vakarā.

Piektdien valsts dienvidaustrumos gaisa temperatūra pakāpsies līdz pat +27 grādiem. Naktī uz sestdienu gaiss Latvijā atdzisīs līdz +12..+15 grādiem; maksimālā temperatūra dienā būs +17..+22 grādi, par grādu vēsāks pretvēja piekrastē.

Naktī uz sestdienu un sestdien līs galvenokārt Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos, pārējā valstī vietām gaidāms īslaicīgs lietus, Latgalē iespējams pērkona negaiss.

Rīgā piektdien gaiss iesils līdz +24 grādiem, debesis apmāksies un uzlīs, vakarā gaidāmas pērkona lietusgāzes un iespējams spēcīgs negaiss, nav izslēgts vētras, lielas krusas un applūdušu ielu risks. Naktī uz sestdienu dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē, sestdien pūtīs gandrīz tikpat spēcīgs dienvidrietumu vējš. Sestdien iespējams īslaicīgs lietus, gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem.

Laikapstākļus tuvākajā diennaktī noteiks spēcīgs ciklons, kas no Polijas dosies uz Somiju. Atmosfēras spiediens ievērojami pazemināsies, naktī uz sestdienu Kurzemē noslīdot līdz 742 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA