Latvijas iedzīvotāji šovasar vēlas pavadīt laiku ar ģimeni un izgulēties
Liela daļa aptaujāto paudusi vēlmi atvaļinājumā beidzot kārtīgi izgulēties.
Sabiedrība
2016. gada 17. jūnijs, 13:23

Latvijas iedzīvotāji šovasar vēlas pavadīt laiku ar ģimeni un izgulēties

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem no šīs vasaras atpūtas vai atvaļinājuma primāri sagaida iespēju pavadīt laiku ar ģimeni, pabūt jaunās vietās un izgulēties, liecina pētījumu kompānijas TNS jūnija sākumā veiktais pētījums par iespēju pavadīt laiku ar ģimeni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iespēju pavadīt laiku ar ģimeni sagaida 65%. Salīdzinoši biežāk šādu vēlmi pauž 30 līdz 39 gadus veci iedzīvotāji, kuri pēc nodarbošanās ir mājsaimnieces, un aptaujātie no lielākām ģimenēm.

Vēl Latvijas iedzīvotājiem populāras vēlmes šīs vasaras atpūtai vai atvaļinājumam ir apmeklēt jaunas, līdz šim neredzētas vietas - 41%, izgulēties un atjaunot enerģiju - 37%, kā arī apmeklēt kultūras pasākumus - 25%.

Jaunas vietas šovasar salīdzinoši biežāk gribētu apmeklēt 18 līdz 29 gadus veci jaunieši, rīdzinieki, aptaujātie ar augstākiem personīgajiem ienākumiem 701 un vairāk eiro apmērā, kā arī tie, kuru ģimenēs ir viens vai divi cilvēki. Savukārt pēc iespējas izgulēties un atjaunot enerģiju šīs vasaras atpūtas laikā īpaši ilgojas cittautieši, rīdzinieki, dažādi speciālisti. Kultūras pasākumus šovasar salīdzinoši biežāk gribētu apmeklēt jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Apmēram katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs ekonomiski aktīvajā vecumā, atpūšoties šovasar, sagaida iespēju iesaistīties jaunās, līdz šim neizmēģinātās aktivitātēs - 12% un iepazīties ar jauniem cilvēkiem - 11%. Savukārt 6% aptaujāto vēlētos šovasar iesaistīties ekstrēmos piedzīvojumos, 2% Latvijas iedzīvotāju no šīs vasaras atpūtas vai atvaļinājuma sagaida kaut ko citu, bet 3% nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica laikā no 2016.gada 31.maija līdz 2.jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

LETA / Foto: Shutterstock