Zivju paviljonā aizturēts "Rīgas centrāltirgus" atstādinātais vadītājs Abramovs
Abramovs izvests no Zivju paviljona rokudzelžos.
112
2016. gada 17. jūnijs, 17:22

Zivju paviljonā aizturēts "Rīgas centrāltirgus" atstādinātais vadītājs Abramovs

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 18:42) Piektdien aizturēts pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" (RCT) vadītājs Anatolijs Abramovs, kuru pērn rudenī atstādināja no amata.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš ticis izvests no Zivju paviljona rokudzelžos.

Pagaidām oficiālu apstiprinājumu viņa aizturēšanai aģentūrai BNS nav izdevies iegūt. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pagaidām BNS šo informāciju nekomentēja.

Abramovs un RCT mārketinga vadītājs uz zvaniem neatbild.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Viktors Smirnovs aģentūrai BNS pauda, ka pašvaldības rīcībā nav oficiālas informācijas par RCT vadītāja aizturēšanu. "Kad saņemsim oficiālu informāciju, tad arī plašāk komentēsim," teica Smirnovs.

Arī Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Mārtiņš Vilemsons pauda, ka viņa rīcībā nav informācijas par RCT vadītāja aizturēšanu.

Abramova advokāts Aldis Gēcis Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis kratīšanu Abramova kabinetā un viņu aizturējis. Kratīšana ilgusi pusotru stundu.

Advokāta ieskatā Abramova aizturēšana nav pamatota.

Jau vēstīts, ka Abramovs pērn oktobrī tika atstādināts no amata.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs iepriekš stāstīja, ka Abramovs atbilstoši piemērotajam drošības līdzeklim uz laiku ir atstādināts no amata."Pašreiz valde ir lemttiesīga un turpinās strādāt divu cilvēku sastāvā," teica galvaspilsētas mērs.

Abramovu no amata prasīja atstādināt KNAB. KNAB pērn vasarā veica kratīšanu RCT, tostarp arī Abramova kabinetā. Pēc tam medijos izskanēja informācija, ka tirgus darbinieki nelikumīgi vairākkārt pārdevuši vienas un tās pašas tirdzniecības vietas nakts tirgū dažādiem tirgotājiem.

RCT ir dibināts 1930.gadā, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. RCT ietilpst centrāltirgus, Āgenskalna un Vidzemes tirgus. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA