"Ko sēsi, to pļausi" – latviešu sakāmvārdi laikmetīgās mākslas sacensībās kanālā RīgaTV 24
Kultūra
2016. gada 17. jūnijs, 17:50

"Ko sēsi, to pļausi" – latviešu sakāmvārdi laikmetīgās mākslas sacensībās kanālā RīgaTV 24

Kasjauns.lv

No 26. jūnija līdz 6. jūlijam kanāls RīgaTV 24 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju dzīvos līdzi unikālam mākslas projektam “Mākslas rezidence”. Gandrīz divas nedēļas, Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, apmetoties kino pilsētā “Cinevilla”, saņems uzdevumus, radīs jaunus šedevrus un cīnīsies par galveno balvu – 3000 EIRO.

Kā realitātes šovā - desmit Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, dzīvojot kino pilsētā “Cinevilla”, katru otro dienu saņems radošu uzdevumu – izveidot vizuālu interpretāciju kādam Latvijas kultūras telpā esošam sakāmvārdam. Esošajiem uzdevumiem ik pa laikam nāks klāt kāds papildus sarežģījums vai ierobežojums. Neskatoties uz to, jauniešiem būs jārāda maksimāli veiksmīgs gala rezultāts, jo dalībniekus vērtēs profesionāla žūrija, kura katra uzdevuma beigās nosauks zaudētāju, kam mākslas sacensība būs jāpamet.

Žūrijā būs trīs cilvēki, kur viens no žūrijas locekļiem būs nemainīgs. Ekspertu lomu pildīs tādi cilvēki kā Mākslai vajag telpu biedrs Andrejs Ēķis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un citi zināmākie nozares speciālisti.

Radošo sapņu realizācijai un profesionālas izaugsmes pilnveidošanai Mākslas rezidences uzvarētājs saņems balvu – 3000 EIRO.

Noslēdzoties projektam “Mākslas rezidence”, kanālā RīgaTV 24 katru sestdienu no 17. septembra līdz 19. novembrim varēs sekot līdz studentu veikumiem un spožajām idejām raidījumu ciklā “Ko sēsi, to pļausi”.

Projekta ietvaros radītie mākslas darbi, sadarbojoties ar Tukuma Mākslas muzeju, tiks izstādīti Tukumā, vēlāk arī Rīgā – “Baltās nakts” ietvaros.

Laikmetīgā māksla, profesionāļu un mākslas akadēmijas studentu mijiedarbība, latviešu sakāmvārdu kolekcija un diskusijas – tas viss, izdzīvojot vasaras Mākslas rezidenci.

Kanāla RīgaTV 24 direktors Klāvs Kalniņš par jauno projektu stāsta: „Mākslai nav robežas. Tā mums ir visapkārt, ne tikai uz sienām un gleznu rāmjos. Ar šī projekta palīdzību vēlamies parādīt plašākai auditorijai, cik laikmetīgā māksla var būt aizraujoša un, kā mūsu senču teikto varam pārvērst unikālos un elpu aizraujošos mākslas darbos. Šī ir lieliska iespēja jauniešiem parādīt savas spējas, radošo domāšanu un, ar šova palīdzību, iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar laikmetīgo mākslu.”

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto