Novadu ziņas
2016. gada 17. jūnijs, 19:38

Pa Jelgavas centru divas dienas klaiņo Latvijas lielākais meža dzīvnieks. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Divas dienas, trešdien un ceturtdien, Jelgavas centru par savu mājasvietu bija izvēlējies pilsētas simbols – Latvijas lielākais meža dzīvnieks alnis, kas attēlots pilsētas ģerbonī. Ceturtdienas vakarā pašvaldības policijas ekipāžu pavadībā dzīvnieks beidzot tika aizvadīts līdz piepilsētas mežiem.

Alni redzējuši desmitiem jelgavnieku, viņš gan fotografēts, gan filmēts. Pirmo reizi alnis tika pamanīts trešdienas, 15. jūnija, pēcpusdienā. Viņu padzīt no pilsētas centra traucās divas pašvaldības policijas ekipāžas, bet dzīvniekam izdevās aizmukt no likumsargiem un, pēc visa spriežot, kaut kur noslēpties.

Ceturtdien, 16. jūnijā, alnis atkal tika pamanīts. Sasparojās arī pašvaldības policisti un devās alni ķert. Policisti gan nebija sevišķi izveicīgi. Tikai ap desmitiem vakarā viņiem beidzot izdevās alni izdzīt ārā no pilsētas, pavēstīja Jelgavas pašvaldības policijas pārstāve Sandra Reksce.

Alnis mierīgi pastaigājies pa pilsētas centru un arī aizgājis apraudzīt saviem sugasbrāļiem uzcelto skulptūru – pilsētas simbola alņa skulptūru pašā Jelgavas sirdī.

Gan Jelgavas pašvaldības pārstāvji, gan jelgavnieki sociālajos tīklos dalās ar novērojumiem, kur viņi manījuši lielo dzīvnieku: Tērvetes, Kļavu, Lielās, Oskara Kalpaka, Zirgu, Kļavu ielas un 1. līnijas rajonā.

Alnis pastaigāja pa Jelgavu

Tikmēr jelgavnieki ar ziņu par cēlo pilsētas viesi steidza ziņot mikrobloggošanas vietnē „Twitter”:

     

Kasjauns.lv/Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība, publicitātes foto

Tēmas