Oriģinālas rotas “Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgū”. TIEŠRAIDE
Gadatirgū savas rotu kolekcijas izrādīs un piemērotāko izvēlēties palīdzēs rotkaļi un amatnieki.
Kultūra
2016. gada 18. jūnijs, 10:16

Oriģinālas rotas “Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgū”. TIEŠRAIDE

Jauns.lv

Sešas dienas – no 17. līdz 22. jūnijam – Vērmanes dārzā līdzās vietējiem mājražotājiem rosīsies Latvijas rotu mākslinieki. Viņi palīdzēs saposties Vasaras saulgriežiem sevišķi krāšņā rotā.

Gadatirgū savas rotu kolekcijas izrādīs un piemērotāko izvēlēties palīdzēs rotkaļi un amatnieki. Viņu vidū ir rotkaļu darbnīca „Sudraba nams” prasmīgie juvelieri, kas sadarbībā ar latvju zīmju pazinēju Valdi Celmu radījuši sargājošo rotu kolekciju. Tās mērķis ir latvju dzīvesziņas daudzināšana, kuplināšana un seno zīmju spēka apzināšana. Būs iespēja iegādāties arī sudraba saktas, gredzenus, kulonus un citus rotkaļu darbnīcas dārgumus.

Daiļamatnieks Edgars Skulte piedāvās etnogrāfiskus un klasiskus sudraba gredzenus, kaklarotas, rokassprādzes un auskarus.

Goda vietu rotu mākslinieki ierādījuši dzintaram – dižajam saules akmenim, kas ir ne tikai materiāls rotu izgatavošanai, bet arī nacionālās identitātes simbols. Elegantas dzintara un metāla rotas, kā arī etnogrāfiskās saktas iegādāties piedāvā lietišķās mākslas studijas “Zītars” meistari, bet amatniece Elza Lazarenoka dzintaru savās rotās iestrādājusi lina rokassprādzēs un kaklarotās.

Māksliniece Ailī Horna-Butkēviča gadatirgus apmeklētājiem piedāvās dabīgās upes pērles, koraļļu, gliemežvāku pērles, kristālu un slīpēto krāsaino stikla rotājumus, rotas no Tibetas sudraba un citiem krāšņiem materiāliem. Savukārt rotkalis Andis Ronis priecēs ar rotaslietām no sudraba, bronzas un dzintara.

No 17. līdz 22. jūnijam Vērmanes dārzā notiek „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus”. Apmeklētājus tas gaidīs ik dienu no plkst.9.00 līdz pat plkst.22.00. Ieeja – bez maksas.     

Visu pasākuma laiku tiešraides no Vērmanes dārza nodrošina www.pilsetaspasakumi.tv. Savukārt svarīgākos jaunumus no gadatirgus var uzzināt sekojot Twitter kontam – @rigasgadatirgus.lv.

Pasākuma oficiālā mājaslapa: www.rigasgadatirgus.lv

Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu rīko “UNTITLED pasākums”.

Reklāmas raksts sadarbībā ar “UNTITLED pasākums”/Foto: Shutterstock