Vērmanes dārzā turpinās Jāņu ielīgošanas pasākums "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus"
Kultūra
2016. gada 19. jūnijs, 12:13

Vērmanes dārzā turpinās Jāņu ielīgošanas pasākums "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus"

Jauns.lv

Šodien, 19. jūnijā rit „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus” trešā diena. Līdz pat 22. jūnijam rīdzinieki un pilsētas viesi pašā Rīgas centrā varēs iepazīt un izdzīvot Jāņu tradīcijas. Amatnieki un mājražotaji no visiem Latvijas novadiem izraus no ikdienas steigas un palīdzēs sarūpēt visu svētkiem nepieciešamo.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ielīgošanas pasākumi Rīgā vienmēr gūst lielu cilvēku atsaucību un pierāda, ka Zāļu vakara burvība spēj sasniegt arī galvaspilsētu. Vērmanes dārzā varēs vienkopus atrast visu gardam Līgo svētku mielastam, kā arī izraudzīt dāvanas Jāņa tēvam, Jāņa mātei un līgotājiem.

Tāpat saulgriežu gadatirgū gaidīts ikviens, kurš vēlas uzlabot vainagu pīšanas prasmes, mācīties siet pirts slotiņas un gatavot pirts tējas, iegūt Jāņa siera recepti, piedalīties keramikas meistaru radošajās nodarbībās un atklāt arī citas Līgo vakara un Jāņu tradīcijas.

Katra diena gadatirgū ir veltīta atsevišķai tematikai:

19. jūnijs – Lasītāju diena. Ikvienam iespējams iegādāties labāko latviešu un ārzemju literatūru par īpašām cenām. Atrodiet savu grāmatu lietainai vasaras dienai!

20. jūnijs – Siera diena. Iedvesmu siera gatavošanā sniegs vietējie ražotāji, kuri gadatirgus apmeklētājiem piedāvās iegādāties gan tradicionālo Jāņa sieru, gan kazas sieru, gan sieru ar dažādām piedevām.

21. jūnijs – Keramikas meistaru diena. Iespēja ne tikai iegādāties vērtīgus, mūsdienīgus un neatkārtojamus keramikas izstrādājumus, bet arī varēs vērot meistarus darbībā, piedalīties radošajās nodarbībās, sēsties pie īstas podnieku ripas un kurināt podnieka cepli.

22. jūnijs – Saulgriežu zāļu un maizes diena. Zāļu sievas sniegs padomus kā pagatavot skaistāko Līgo vakara vainagu.Tāpat gadatirgus viesiem būs iespēja iegādāties tikko ceptu maizi un citus beķeru meistardarbus, kā arī uzzināt kādu oriģinālu meistara recepti.

„Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus” notiek no 17. līdz 22. jūnijam. Apmeklētājus tas gaidīs ik dienu no plkst.9.00 līdz pat plkst.22.00. Ieeja – bez maksas.

Visu pasākuma laiku tiešraides no Vērmanes dārza nodrošina www.pilsetaspasakumi.tv .

Savukārt svarīgākos jaunumus no gadatirgus var uzzināt sekojot Twitter kontam – @rigasgadatirgus.lv.

Pasākuma oficiālā mājaslapa: www.rigasgadatirgus.lv


Reklāmas raksts sadarbībā ar “UNTITLED pasākums”/Publicitātes foto

Tēmas