Divi šoferi no Latvijas par nelegālo imigrantu pārvadāšanu Francijā nonāk aiz restēm
Kādam šoferim no Latvijas, kurš par bēgļu pārvadāšanu necilvēcīgos apstākļos aizturēts 18.maijā, jau nākamajā dienā Francijas tiesa piespriedusi divu gadu cietumsodu.
112
2016. gada 19. jūnijs, 19:45

Divi šoferi no Latvijas par nelegālo imigrantu pārvadāšanu Francijā nonāk aiz restēm

Jauns.lv

Maijā Francijā par nelegālo imigrantu pārvadāšanu uz Lielbritāniju aizturēti un notiesāti divi šoferi no Latvijas, šovakar vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Šoferis Oļegs Markevičs ar kravas auto vedis vieglās automašīnas un no Francijas ar prāmi gribējis pārcelties uz Angliju. Pirms uzbraukšanas uz kuģa britu robežsardze pārbaudījusi Markeviča stūrēto kravas automobili un tā kravā atklājusi divus afgāņus. Šoferis apgalvojis, ka par tiem neko nezina, bet drošības dienesti viņam nenoticējuši, jo vieglie auto bijuši aizslēgti un bez jebkādām ielaušanās pazīmēm, kas licis domāt, ka šoferis līdzdarbojies noziegumā.

Tikmēr Markeviča advokāts Francijas presei apgalvojis, ka notikušajā vainojama šofera priekšniecība, kas vienojusies ar nelegālo imigrantu kontrabandistiem, saņēmusi par to naudu, bet šoferis vienkārši "uzmests". Neraugoties uz to, tiesa Markevičam piespriedusi astoņu mēnešu cietumsodu un papildus noteikusi aizliegumu trīs gadus iebraukt Francijā.

Kādam citam šoferim no Latvijas, kurš par bēgļu pārvadāšanu necilvēcīgos apstākļos aizturēts 18.maijā, jau nākamajā dienā Francijas tiesa piespriedusi divu gadu cietumsodu.

Atsaucoties uz "Europol", raidījums vēstīja, ka Lielbritānijā plaši uzdarbojas noziedzīgie grupējumi, kas vervē šoferus bēgļu transportēšanai. Par viena cilvēka pārvešanu tiekot solīts līdz 3000 mārciņu. Potenciālos kandidātus bandas iepriekš padziļināti izpētot un izvēloties tādus, kuriem ir naudas problēmas, neveicas biznesā. "Noziedznieki ar šiem cilvēkiem it kā nejauši iepazīstas bāros, sadraudzējas un iegūst uzticību. Kad saites nostiprinātas, seko piedāvājums piepelnīties," vēstīja raidījums.

Tikmēr Latvijas Iekšlietu ministrijai un policijai, kā arī asociācijai "Latvijas auto" par Francijā notikušajiem Latvijas šoferu arestiem nekādas informācijas neesot. Visticamāk, šoferi nav strādājuši Latvijas kravu pārvadātāju kompānijās. Latvijas vēstniecība Francijā gan apstiprinājusi, ka tai ir zināms par šiem gadījumiem, bet sīkāku informāciju vēstniecība raidījumam nav sniegusi.

 

LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA