Medus ar lavandas garšu, upeņu sidrs, ingvera sukādes un citi gardumi „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgū”. TIEŠRAIDE
Vērmanes dārzā varēs tikt pie zemenēm, kas nākušas no pieredzējušā Latvijas zemeņu audzētāja Gunta Undzēna dārza.
Kultūra
2016. gada 20. jūnijs, 09:58

Medus ar lavandas garšu, upeņu sidrs, ingvera sukādes un citi gardumi „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgū”. TIEŠRAIDE

Jauns.lv

Mājražotaji no visas Latvijas aicina uz „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu” Vērmanes dārzā, kur no 17. līdz 22. jūnijam varēs sarūpēt visu Līgo svētkiem nepieciešamo. Gadatirgus plašā klāstā piedāvās gardāko un neparastāko vietējo ražotāju produkciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tirgotāji piedāvās dabiskas augļu un dārzeņu sulas un sīrupus, kā arī bioloģiski audzētus dārzeņus. Vērmanes dārzā varēs tikt pie zemenēm, kas nākušas no pieredzējušā Latvijas zemeņu audzētāja Gunta Undzēna dārza un sātīgā kaņepju sviesta un eļļām no zemnieku saimniecības „Virši”. Tepat nopērkams arī īsts, mājās gatavots siers no zemnieku saimniecības „Vecsiljāņi. Neizpaliks arī gardie „Trikata” sieri un uzņēmuma „Straupe” tradicionālie ķimeņu sieri.

Īpašu vietu uz ikviena latvieša galda ieņem medus. Lai Jāņos varētu mieloties ar bišu tikko ievākto gardumu, parūpējusies zemnieku saimniecība „Cepļi”, bet pārsteigt līgotājus sola „Green Hive”, kas piedāvā svētkos galdā celt medu ar piparmētrām, lavandu, brūklenēm, kanēli un pat čili pipariem.  

Veselīgu našķu cienītāji tirdziņā atradīs sukādes no ķirbjiem, ingvera un lielogu dzērvenēm. „Saldus pārtikas kombināts” savukārt tirgos leģendārās konfektes „Gotiņa”, marmelādi, šerbertus un īrisus. Zemnieku saimniecības „Bekubode” maizes ceptuve parūpēsies par īstu lauku rupjmaizi un saldskābmaizi.

Gadatirgus rīkotāji padomājuši arī par labākajiem līgotāju slāpju veldzētājiem. Tirgū varēs iegādāties vīnus un sidrus no vīnogu dārziem Abavas upes krastos, Sabiles sidra darītavas saimnieku Circeņu ģimenes izloloto ābolu un upeņu sidru un „Brīvā mustanga” mājas vīnus.”

Gardēžiem visas gadatirgus dienas būs iespēja turpat uz vietas mieloties ar īsteniem latviešu ēdieniem.

No 17. līdz 22. jūnijam Vērmanes dārzā notiek „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus”. Apmeklētājus tas gaidīs ik dienu no plkst.9.00 līdz pat plkst.22.00. Ieeja – bez maksas.     

Visu pasākuma laiku tiešraides no Vērmanes dārza nodrošina www.pilsetaspasakumi.tv. Savukārt svarīgākos jaunumus no gadatirgus var uzzināt sekojot Twitter kontam – @rigasgadatirgus.lv.

Pasākuma oficiālā mājaslapa: www.rigasgadatirgus.lv

Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu rīko “UNTITLED pasākums”.

Reklāmas raksts sadarbībā ar “UNTITLED pasākums”/Foto: Shutterstock