Centrāltirgū par akcīzes preču aprites pārkāpumiem aizturētas 18 personas
Cīnoties pret nelegālo akcīzes preču tirgošanu, reids Centrāltirgū notika arī nedēļu iepriekš, no 6.jūnija līdz 10.jūnijam.
112
2016. gada 20. jūnijs, 21:32

Centrāltirgū par akcīzes preču aprites pārkāpumiem aizturētas 18 personas

Jauns.lv

Pārbaudot 53 tirdzniecības vietas un septiņus transportlīdzekļus, aizvadītājā nedēļā Rīgas Centrāltirgū par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpumiem aizturētas 18 personas, informēja Valsts policijā.

Likumsargi no 13.jūnija līdz 17.jūnijam Rīgas Centrāltirgū veica nepārtrauktu apgaitu, lai nepieļautu nelegālo cigarešu un alkohola tirdzniecību. Par spīti policijas klātbūtnei, vairākas personas tomēr mēģināja realizēt un uzglabāt pie sevis un automašīnās nelikumīgās preces.

Visas 18 aizturētās personas jau iepriekš bija nodarbojušās ar nelikumīgu cigarešu un alkohola tirdzniecību. Likumsargi kopumā atsavināja 19 640 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām un 19,5 litrus nelegālā alkohola.

Kopā tika sastādīti 16 administratīvo pārkāpumu protokoli par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpumiem un sāktas četras administratīvās lietvedības par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu.

Cīnoties pret nelegālo akcīzes preču tirgošanu, reids Centrāltirgū notika arī nedēļu iepriekš, no 6.jūnija līdz 10.jūnijam. Tā laikā par jau minētajiem likumpārkāpumiem tika aizturētas 23 personas. Kopā tika izņemts 30 280 nelegālo cigarešu un 26 litri alkohola.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA