Vecrīgā skatāma mākslinieces Agneses Krastenbergas gleznu izstāde. FOTO
Vecrīgā skatāmas Pļaviņu mākslinieces un mūzikas skolotājas Agneses Krastenbergas gleznu izstāde.
Kultūra
2016. gada 20. jūnijs, 23:20

Vecrīgā skatāma mākslinieces Agneses Krastenbergas gleznu izstāde. FOTO

Jauns.lv

Grāmatu namā „Valters un Rapa” atklāta mākslinieces Agneses Krastenbergas gleznu izstāde. Māksliniece ir ne tikai gleznotāja, bet arī mūziķe – viņa pasniedz klavierspēli Pļaviņu mūzikas skolā. Viņas mākslas darbi ir kā muzikālas krāsu partitūras. Viņa glezno dabā – ainavas, klusās dabas un marīnas.

Grāmatu namā „Valters un Rapa” (Aspazijas bulvārī 24, Rīgā) skatāma gleznotājas Agneses Krastenberga gleznu izstāde. Māksliniece ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre kopš 2006. gada, beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Mūzikas akadēmiju, regulāra mākslinieku plenēru dalībniece.

Agnese Krastenberga stāsta: „Vēlos plenērā sajust, ielikt dvēseli. Gaisma, noskaņa, tad nāk krāsa, tās elpa, vieglums vai smagums, ritms, kustība. Viss aptveras harmonijā, saskaņojas. Ja saskaņojas, tad dzīvo. Plenērā tas viss tik mainīgi saspēlējas. Plenērs - tā ir dzīve”.

Māksliniece glezno aizrautīgi un ļoti viegli, gleznas rodas šķietami līdzīgi mūzikas skaņām – tā audeklos ieskicējas Latvija, kas pārtop krāsu partitūrā. Agnese Krastenberga daudz glezno dabā, plenēros, arī savās lauku mājās Pļaviņās. Jaunāko gadu darbi kļuvuši tonāli gaišāki, brīvāki, darbi top gleznotprieka un nepieciešamības gleznot dēļ, tas ir šo darbu glezniecisko vērtību pamats, Kasjauns.lv informēja izstāžu apvienības „Arkādija” pārstāvis Mārtiņš Eglītis.

Ikdienā Agnese Krastenberga strādā mūzikas skolā. Gleznotāja dzimusi mākslinieku ģimenē, arī gleznotājas mamma Edīte Krastenberga ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu.

Agnese Krastenberga Pļaviņu mūzikas skolā

 

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto

Tēmas