20 gadi cietumā esot pārāk mīksts sods Gintai, kuru notiesāja par dēlu slepkavību (papildināta)
Krimināllietā par bērnu slepkavību Baložos apsūdzētajai Gintai negroza 20 gadu cietumsodu. Viņa notiesāta par savu bērnu - Leona un Ričarda - slepkavību.
112
2016. gada 21. jūnijs, 08:21

20 gadi cietumā esot pārāk mīksts sods Gintai, kuru notiesāja par dēlu slepkavību (papildināta)

Jauns.lv

(Papildināta ar jaunāko informāciju pl.16:29) Rīgas apgabaltiesa šodien atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu - 20 gadu cietumsodu - sievietei no Baložiem, kas bija apsūdzēta savu bērnu slepkavībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja apgabaltiesas preses sekretārs Raimonds Ločmelis, motivēts pilnais spriedums būs pieejams 5.jūlijā un kopš tā pieejamības dienas to varēs kasācijas kārtībā pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Jau ziņots, ka protestu par Rīgas rajona tiesas 12.janvāra spriedumu, ar kuru apsūdzētajai piespriesti 20 gadi cietumā, iesniedza prokurore Jekaterina Kušakova. Tāpat apelācijas sūdzību par spriedumu iesniedza apsūdzētās aizstāvis.

Jau ziņots, ka apsūdzība Gintai Voicišai uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta, kurā noteikts, ka par divu vai vairāku personu slepkavību pastiprinošos apstākļos personu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pusotru un trīs gadus vecie zēni tika atrasti miruši 2014.gada 10.oktobrī.

1987.gadā dzimusī sieviete nav bijusi bāriņtiesas redzeslokā, bet bijusi sociālā dienesta kliente, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi - pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei.

Prokurore iepriekš tiesā norādīja, ka lietā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, līdz ar to ir pierādīta apsūdzētās vaina. Apsūdzētā laikā no 2014.gada septembra beigām līdz slepkavības dienai 10.oktobrī pētīja informāciju par slepkavības veikšanas iespējām. Pēc apsūdzības uzskata, apsūdzētā māte nogalināja savus bērnus, lai viņi netraucētu sievietes privātajai dzīvei. Bērni esot noslepkavoti, abus mazos zēnus nosmacējot ar spilvenu.

Prokurore, savā debašu runā atreferējot apsūdzētās vīra tēva liecības, lasīja, ka apsūdzētās vīrs nozieguma dienā bijis kopā ar tēvu un apsūdzētā esot viņu aicinājusi todien doties apraudzīt bērnus, kas esot bijis dīvaini, jo parasti sieviete nav ļāvusi viņam tikties ar bērniem. Tomēr vīrietis neatbrauca, jo bija alkohola reibumā. Apsūdzība uzskata, ka tādā veidā sieviete sev mēģinājusi nodrošināt alibi.

Tāpat vairākās liecībās tika uzsvērts, ka apsūdzētā nekad neatstāja bērnus vienus, vienmēr lūdza viņus pieskatīt. Pati apsūdzētā gan kādās no savām pirmstiesas izmeklēšanā sniegtajā liecībām pauda, ka mēdza atstāt bērnus vienus tad, kad viņi gulēja.

Prokurore debašu runā arī uzskaitīja, kāda informācija tikusi meklēta internetā no apsūdzētās datora, piemēram, kas notiek ar bērnu, ja tiek ielaists gaiss vēnā, par nāves laiku, ja tiek ielaists gaiss vēnā, par saindēšanās sekām, par bērniem indīgām sēnēm, par indīgām vielām, par baterijas iedarbību uz kuņģi. Tāpat pētīta informācija par vielām, lai bērns kļūtu kropls uz mūžu, informācija par benzīnu, motorzāģa šķidrumu, tvana gāzi, kas var likt apstāties sirdij. Vēl tikusi meklēta informācija arī par to, kas notiek ar bērnu, ja viņš iedzer žurku indi vai šķiltavu šķīdumu.

BNS/Foto: no Gintas Voicišas personīgā arhīva