Višķos tērēs sešus tūkstošus eiro Jāņu svinībām kolhoznieku stilā
Pasākums sāksies plkst.20.30.
Novadu ziņas
2016. gada 21. jūnijs, 15:35

Višķos tērēs sešus tūkstošus eiro Jāņu svinībām kolhoznieku stilā

Jauns.lv

Daugavpils novada Višķos notiks Jāņu svinības kolhoznieku gaisotnē, kuru rīkošana izmaksās aptuveni sešus tūkstošus eiro, pavēstīja pašvaldības aģentūras "Taka" direktors Rolands Gratkovskis.

Pasākums "Jampadracis kol(c)hozā" notiks Luknas ezera krastā  23.jūnijā no plkst.20.30.

"Taka" jau vairākus gadus pēc kārtas organizē Jāņu svinēšanas tematiskos pasākumus. "Vienu gadu tas bija pavisam etno stilā, pagājušā gadā bija trejdeviņas burvestības un tur būrāmies, ar uguni spēlējāmies, raganas piesaucām. Tad vajadzēja kaut ko mainīt un citādākā stilā taisīt, tāpēc nāca tā doma par kolhozu, jo arī padomju laikos Līgo svinēja, bet svinēšana bija citādāka," pauda Gratkovskis.

Viņš uzsvēra, ka šajā pasākumā kolhoza laikus nenopels, bet arī neslavinās - neviens no pasākumā iekļautajiem elementiem neizcels kādus padomju laika procesus un lietas kā īpašus vai ļoti labus. Uz Jāņu svinēšanas tradīcijām, kādas tās bija padomju laikā, plānots paskatīties ar nelielu humora devu. "Lavierēšana starp padomju ideoloģiju un Līgo svētku tādu nedaudz noniecināšanu, kam pretī bija tautas dzīvesziņa, ka bija vēlme un gribējās šos svētkus svinēt," skaidroja Gratkovskis. Pasākuma organizēšanā ir ņemti elementi no padomju laikiem. Tas nebūs pilnīgi autentisks kolhozs, bet iespēja iejusties tā laika atmosfērā un domāšanā.

"Tie paši mūsu cilvēki vien tur bija, tāpēc noliegt pilnīgi un to periodu izsvītrot no mūsu dzīves arī nedrīkst. Neskatoties uz to, cik daļai grūti gāja, vienam otram tie kolhoza laiki sakrita ar jaunību, kad zāle bija zaļāka un debesis zilākas. Tāpēc varbūt ar nostaļģiju cilvēks paskatīsies uz to laiku un tā laika atmosfēru," vēstīja Gratkovskis. Pasākuma rīkošanai iztērēti aptuveni seši tūkstoši eiro, kuri iegūti no novada domes un sponsoriem.

Pasākums sāksies plkst.20.30 un tajā uzstāsies grupas "Pankūkas (Inga un Normunds)" un "Latgales dāmu pops", Santa Kasparsone, tautas deju ansamblis "Līksme", Agate Jermaļonoka, vokāli instrumentālais ansamblis "Mažors", "Romaškas". Pēc saulrieta plkst.22.30 notiks zaļumballe ar "Dvinskas muzikantiem", kuru vadīs Juris Ostrovskis. Ieejas maksa pasākumā būs trīs eiro, bet ar vainadziņiem – divi eiro.

Pasākumā darbosies arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, zāļu tirdziņš, kolhoza priekšsēdētājs pacienās ar alus glāzi un siera šķēli, kā arī būs pieejamas piepūšamās atrakcijas.

No Daugavpils pilsētas 23.jūnijā pasākuma vietā būs iespējams nokļūt arī ar autobusu pēc šāda grafika:  Naujene plkst.19, Krauja plkst.19.05, "Apavu kombināts" (Daugavpils) plkast. 19.30, Vecstropi plkst. 19.40, Lociki plkst. 19.50, Maļinovka plkst.20, Višķu estrāde plkst.20.15. Plkst. 24 no Višķu estrādes autobuss pa to pašu maršrutu dosies atpakaļ līdz Naujenei.

BNS / Publicitātes foto