Stulbs vai vienaldzīgs? Autovadītājs no Rīgas sapinas melos un riskē ar gadu aiz restēm
Vīrietim draud kriminālatbildība un līdz pat vienam gadam cietumā.
112
2016. gada 22. jūnijs, 09:24

Stulbs vai vienaldzīgs? Autovadītājs no Rīgas sapinas melos un riskē ar gadu aiz restēm

Jauns.lv

Likumsargi pieķēruši nihilistisku autovadītāju, kurš uzreiz pēc viesošanās policijā izdarījis pārkāpumu, informēja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Zemene.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrdien, 21.jūnijā, Kurzemes pārvaldē uz administratīvās lietas izskatīšanu ieradās persona, kuras īpašumā esoša automašīna bija novietota apstādījumos. Veicot personas datu pārbaudi, noskaidrots, ka vīrietis 2015.gadā vadījis automašīnu alkohola reibumā un izraisījis avāriju, pēc kā viņam uz 24 mēnešiem atņemtas auto vadīšanas tiesības.

Lietas izskatīšanā aizturētais noliedza, ka savu transportlīdzekli būtu novietojis apstādījumos, taču nevarēja arī paskaidrot, kas braucis ar viņam piederošo automašīnu. Vēlāk vīrietis gan apgalvoja, ka apstādījumos automašīnu esot novietojis viņa brālēns un pats ar savu spēkratu viņš vairs nepiedaloties ceļu satiksmē.

Pēc lietas izskatīšanas policijas darbinieki pievērsa uzmanību vīrieša gaitām. Automašīnas īpašnieks izgāja no policijas administratīvās ēkas un dažus metrus tālāk iesēdās savā automašīnā. Turpat pie policijas pārvaldes vīrietis iedarbināja dzinēju un sāka braukt, pēc Zemenes teiktā, parādot nihilistisku attieksmi pret likumu.

Pie pirmā krustojuma vīrieti sagaidīja policijas auto patruļa un apturēja. Tika izsaukta Valsts policija, kura pārņēma darbu notikuma vietā. Vīrietim draud kriminālatbildība un līdz pat vienam gadam cietumā.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA