Liepājā mūzikas klubs "Fontaine Palace" aizdedzināts ļaunprātīgi
Sabiedrība
2010. gada 12. aprīlis, 19:55

Liepājā mūzikas klubs "Fontaine Palace" aizdedzināts ļaunprātīgi

Jauns.lv

Liepājā pilsētas domes deputātam, uzņēmējam Luijam Fonteinam piederošajā mūzikas klubā "Fontaine Palace" ugunsgrēks gada nogalē izraisīts ļaunprātīgi.

­

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse pavēstīja, ka pirmdien saņemts ekspertīzes slēdziens, kurā norādīts, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesls bijis mākslīgi radīta degšana ēkas pagrabstāvā. Pamatojoties uz šo atzinumu, izmeklēšana turpinās pēc krimināllikuma panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā.

Ugunsgrēks Fonteinam (īstajā vārdā Stīnam Lorensam) piederošajā mūzikas klubā izcēlās 30.decembra rītā. Liesmas plosījās aptuveni 900 kvadrātmetru platībā un klubu praktiski nopostīja, cilvēki ugunsgrēkā necieta.

Ugunsgrēks izcēlies kluba pirmajā jeb pagrabstāvā, un liesmas ļoti ātri izplatījušās, jo klubā ir koka pārsegumi. Ugunsgrēka izcelšanās brīdī kluba otrajā stāvā bijuši aptuveni 15 cilvēki, kuri pamanījuši dūmus un pametuši ēku.

Kluba pirmajā stāvā neviena nav bijis, darbdienās tas bija slēgts.

Liepājas kluba otrā stāva iekštelpas bija izpostītas pilnībā, ēkai iebrucis arī jumts. Līdzās esošā ēstuve "DeliSnack" ugunsgrēkā cieta mazāk. Marta sākumā ēstuve atsāka darbu.

Patlaban notiek arī nodegušā kluba atjaunošana, ko plānots pabeigt līdz jūnijam.

Jau uzreiz pēc ugunsgrēka Fonteins masu medijiem pauda aizdomas, ka klubs aizdedzināts ļaunprātīgi.

Kopš ievēlēšanas Liepājas domē Fonteinu piemeklē dažādas likstas.

Pagājušā gada rudenī Fonteins stājās tiesas priekšā saistībā ar lamāšanos domes sēdē. Pagājušā gada 13.augusta Liepājas domes sēdē Fonteins rupji nolamāja mēru Uldi Sesku un demonstratīvi pameta domes sēdi. Tomēr Liepājas tiesa pērn novembra beigās pret viņu izbeidza administratīvā pārkāpuma lietu pārkāpuma sastāva trūkuma dēļ.

Februāra vidū ugunsgrēkā cieta arī Fonteinam piederošā viesnīca Zanzibāras salā Tanzānijā (Āfrikā) "Fontaine Garden village".

Savukārt trešdien Fonteins stāsies Liepājas tiesas priekšā, jo viņš apsūdzēts par neslavas celšanu. Kriminālprocess par neslavas celšanu masu saziņas līdzekļos pret Fonteinu sākts pēc partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) Liepājas nodaļas vadītāja Edgara Krūmiņa sūdzības. Pagājušā gada oktobrī masu saziņas līdzekļos Fonteins izplatīja atklātu vēstuli, apsūdzot SCP naudas izspiešanā jeb reketā. Fonteins apgalvoja, ka Krūmiņš un vairāki citi SCP pārstāvji pieprasījuši, lai deputāts samaksā partijas kampaņas izdevumus 13 500 latu apmērā.

Fonteina ievēlēšana Liepājas domē bija lielākais pārsteigums vietējās pašvaldības vēlēšanās. Viņš SCP sarakstā startēja kā pēdējais kandidāts, savukārt Krūmiņš - kā pirmais.

BNS­