Zāļu tirgu Doma laukumā apmeklē vismaz 500 cilvēku. FOTO
Runā Rīga
2016. gada 22. jūnijs, 15:06

Zāļu tirgu Doma laukumā apmeklē vismaz 500 cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Aptuveni 500 cilvēku dienas vidū apmeklē Doma laukumā notiekošo Zāļu tirgu.

Šodien Doma laukumā notiekošajā Zāļu tirgū visvairāk apmeklētāju bija novērojams pie pārtikas produktu tirgotāju stendiem. Īpaši liels cilvēku skaits bija pie vairākiem rupjmaizes un saldskābmaizes tirgotājiem. Lielu interesentu pulku saistīja arī ziedu un zāļu tirgus, kurā pieejamie vainagi no mētrām, ziediem un labības pievērsa lielākoties sieviešu uzmanību, kuras labprāt tos iegādājās un nesāja.

Īsi pēc pusdienlaika tirgū bija sastopama arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kura uzkavējās laukuma daļā, kur tirgo ziedus. Mūrniece interesējās par ziediem, ar kuriem Līgo svētku laikā varētu rotāt māju. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pārmija dažus vārdus ar turpat laukumā strādājošajām vainagu pinējām.

Tirgu apmeklēja arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu. Valsts pirmais pāris apstaigāja visu tirgu, uzkavējoties pie tirdzniecības stenda, kurā tirgoja māla un koka traukus, kā arī pie tirgotājas, kura piedāvāja alus pārnēsājamās kastes no koka, kas paredzētas sešu pudeļu ērtai pārnēsāšanai.

Uz skatuves muzicēja dažādi muzikālie ansambļi. Kokļu mūzikas priekšnesums īpaši piesaistīja ārzemju tūristu uzmanību, kuri klausījās mūziķu priekšnesumos un fotografēja uzstāšanos.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā, Doma laukumā un tā apkārtnē, visas dienas garumā norisinās tradicionālais Zāļu tirgus, kurā pulcējas zāļu tirgotāji, mājražotāji un amatnieki, kas rīdziniekiem un Rīgas viesiem piedāvā savu saražoto produkciju. Dienas gaitā norisinās arī koncerti, kuros uzstājas kolektīvi no Rīgas.

 

LETA / Foto: Renārs Koris