Rīgas pašvaldība siltā ēdiena izdalei trūcīgajiem šogad atvēlēs 1,65 miljonus eiro
Daugavas labajā un kreisajā krastā darbojas siltā ēdiena izdales vietas tiem rīdziniekiem, kuri saņem atbalstu sociālajā jomā, t. sk. ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un bezdarbniekiem.
Runā Rīga
2017. gada 10. janvāris, 12:16

Rīgas pašvaldība siltā ēdiena izdalei trūcīgajiem šogad atvēlēs 1,65 miljonus eiro

Jauns.lv

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja otrdien atbalstīja 1,65 miljonu eiro atvēlēšanu siltā ēdiena piegādei un izdalei galvaspilsētas sociāli mazaizsargātajām personām 2017.gadā.

Ēdiens tiks piešķirts personām, kurām Rīgas Sociālais dienests ir noteicis trūcīgās ģimenes vai personas statusu, maznodrošinātas ģimenes vai personas statusu, kā arī ģimenēm vai personām, kuru ienākumu līmenis nepārsniedz ienākumu līmeni, atbilstoši kuram tiek piešķirts maznodrošinātas ģimenes vai personas statuss.

Ēdināšana mazaizsargāto iedzīvotāju grupām 2016.gada pirmajā pusgadā tika nodrošināta sešās ēdiena izdales vietās, dalot vidēji dienā 1839 porcijas. Ēdināšana mazaizsargāto personu grupām tiek nodrošināta katru dienu, arī sestdienās, svētdienās un svētku dienās. 2016.gada pirmajā pusgadā kopā tika izdalītas 319 503 porcijas par kopējo summu 678 813 eiro.

Daugavas labajā un kreisajā krastā darbojas siltā ēdiena izdales vietas tiem rīdziniekiem, kuri saņem atbalstu sociālajā jomā, t. sk. ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un bezdarbniekiem. Katru dienu tiek piedāvāta cita ēdienkarte: zupa, otrais ēdiens un dzēriens. Ēdienu var baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām (savos traukos).

Silto ēdienu persona var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti (e-talonu), kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa.

Siltā ēdiena izdales vietas darbojas darba dienās no plkst.10 līdz 16 un brīvdienās no  plkst.10 līdz 15:

•    Slokas ielā 33,

•    Daugavpils ielā 41

•    Bolderājā, Stūrmaņa ielā 25

•    Sarkandaugavā, Tvaika ielā 54/3,

•    Juglā, Brīvības gatvē 399

•    Ziepniekkalnā, Zaļenieku ielā 40

E-talonu var nokārtot Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros - Prāgas iela 1, Brīvības iela 191, Kurzemes prospekts 137, Brīvības gatve 384b, Vienības gatve 76b vai Spīķeru ielā 1, uzrādot personas apliecinošu dokumentu (pasi) un Rīgas Sociālā dienesta izsniegto izziņu.

Ja personai e-talons jau ir lietošanā, tad jāvēršas ar izziņu, personas aplecinošu dokumentu jebkurā Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centrā e-talona uzpildīšanai, kas pamatos nepieciešamā pakalpojuma saņemšanas tiesības. Tiesības saņemt silto ēdienu ir personai, kura attiecīgajā izziņā ir norādīta pirmā.

Neskaidrību gadījumos lūdzam zvanīt pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai Rīgas Sociālā dienesta informatīvo tālruni 67105048.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Gatis Dieziņš/LETA