Haoss Krišjāņa Barona ielā – šoferi ignorē remontdarbus un ceļa zīmes
Ceļu policijai ir zināms par problemātisko krustojumu. Redzot pārkāpumus, iedzīvotāji tiek aicināti ziņot policijai pa tālruni 110.
Sabiedrība
2016. gada 24. jūnijs, 07:03

Haoss Krišjāņa Barona ielā – šoferi ignorē remontdarbus un ceļa zīmes

Jauns.lv

Krišjāņa Barona ielā Rīgā turpina norisināties pilsētnieku tik ļoti nīstie ceļa remonti. Taču dzēlīgu piezīmju un sašutuma paušana internetā, šķiet, nav vienīgais gājēju un braucēju protesta veids.

Kāds acīgs rīdzinieks safilmējis paprāvu skaitu šoferīšu, kuri klaji ignorē remonta vietā uzstādītās ceļazīmes „aizliegts braukt”.

Krišjāņa Barona un Lāčplēša ielas krustojums ir vieta, kurā šoferīši viens pēc otra un sistemātiski brauc garām tā dēvētajam „ķieģelim”. Video materiālā redzams, kā vismaz 20 automašīnas ignorē remontdarbu laikā noteiktos braukšanas ierobežojumus.

Brauc arī taksometri

Kāds rīdzinieks vārdā Kārlis stāsta, ka pa nobloķēto ceļa remontu vietu viņu vedis arī taksometra šoferis. „Viņš, protams, ar to ļoti nelepojās, taču brauca tāpat. Vien piebilda, ka par šādu manevru sods ir visai bargs,” atklāj taksometra pasažieris.

Sods patiešām nav patīkams – Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.28 pants nosaka, ka  Aizlieguma ceļa zīmju prasību pārkāpšanu uzliekams naudas sods velosipēda un mopēda vadītājam 7 eiro apmērā, bet citu transportlīdzekļu vadītājiem — 55 eiro apmērā.

Policija krustojumu pārbaudījusi

Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Ilze Jurēvica informē, ka ceļu policijai ir zināms par krustojumā notiekošo: „Otrdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policija šo vietu apsekoja un konstatēja vairākus pārkāpumus. Tādēļ arī turpmāk tā tiks iekļauta Rīgas ceļu policistu maršrutā kā viena no vietām, kam jāpievērš pastiprināta uzmanība, īpaši aktīvas satiksmes laikā.”

Policija atgādina, ka, lai būtu iespējams savlaicīgi reaģēt šādos gadījumos, iedzīvotājiem būtu jāziņo pa tālruni 110.


Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video, Renāte Briede/LETA