Ušakovs: Eiropas Savienība var sadalīties divās daļās - VIP valstis un "ekonomiskā klase"
Draudi par ES sabrukšanu tagad kļūst reāli, viņš uzskata. Un nacionāļi, kuri par Brexit priecājas, nāk no citas dimensijas, šorīt izteicies Rīgas mērs.
Viedokļi
2016. gada 24. jūnijs, 11:20

Ušakovs: Eiropas Savienība var sadalīties divās daļās - VIP valstis un "ekonomiskā klase"

Jauns.lv

Draudi par Eiropas Savienības (ES) sabrukšanu tagad kļūst absolūti reāli, pauda Rīgas mērs, partijas "Saskaņa" līderis Nils Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka referenduma iznākums ir "slikta ziņa Eiropai, Latvijai un mums visiem". Notiekošais ir milzīgs izaicinājumus Eiropas dalībvalstu līderiem un ES līderiem, uzsvēra politiķis.

Viņš pieļāva, ka nākotnē varam piedzīvot ES sadalīšanos vismaz divās daļās. Varētu izveidoties "nosacīta VIP daļa" ar Vāciju, Franciju, Nīderlandi, un citām bagātām Rietumeiropas valstīm un "ekonomiskā klase" ar Poliju, Ungāriju, Baltijas valstīm un pārējo Austrumeiropu, teica politiķis.

Kā pieļāva politiķis, rodas sajūta, ka "atsevišķi Latvijas politiķi-nacionālisti, kas priecājas par Lielbritānijas lēmumu", nāk no kādas pavisam citas dimensijas.

Jau ziņots, ka ceturtdien notikušajā referendumā par izstāšanos nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieki.

LETA/Foto: Zane Bitere/LETA