Ojārs Ēriks Kalniņš britu lēmumu nosauc par politisku traģēdiju un raizējas par latviešiem tur
Kalniņš: "Lielbritānijas lēmums ir politiska traģēdija; jāaizsargā Latvijas pilsoņu Lielbritānijā intereses".
Viedokļi
2016. gada 24. jūnijs, 11:39

Ojārs Ēriks Kalniņš britu lēmumu nosauc par politisku traģēdiju un raizējas par latviešiem tur

Jauns.lv

Lielbritānijas lēmums par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) ir politiska traģēdija gan Eiropai, gan Lielbritānijai, sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Viņš norādīja, ka valstij šajā situācijā būs jādomā par Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas pilsoņu interešu aizsargāšanu. Tāpat Latvijai būs jāstrādā gan ES līmenī, turpinot uzsvērt vienotības nepieciešamību, gan atsevišķi jāveido labas attiecības ar Lielbritāniju, skaidroja politiķis.

Kalniņš uzsvēra, ka Lielbritānija un tās pilsoņi cietīs no sekām, kas iestāsies pēc izstāšanās. Šis process gan nenotiks ātri un nav precīzi zināms, kā tas ietekmēs Latviju un pārējo pasauli.

Viņš akcentēja, ka palikšana kopā ES būs izaicinājums. Ārlietu komisijas vadītājam ir bažas, ka ir iespējama valstu savienības lēna sairšana. ES sabrukšana gan būtu milzīga kļūda, taču jau tagad Nīderlandē un Francijā dzirdamas runas par nepieciešamību rīkot šādu referendumu.

Ja tomēr Lielbritānija ekonomiski cietīs no referendumā apstiprinātā soļa, tādā gadījumā valstis, kas arī varētu gribēt izstāties, pārdomās savu izvēli ekonomisko negatīvo seku dēļ, pieļāva politiķis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā par izstāšanos no ES nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieku.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA