Vairai Vīķei-Freibergai šobrīd sajūta ir kā laba drauga bērēs
Eksprezidente ir sarūgtināta par Lielbritānijas tautas izvēli pamest Eiropas Savienību.
Sabiedrība
2016. gada 24. jūnijs, 14:58

Vairai Vīķei-Freibergai šobrīd sajūta ir kā laba drauga bērēs

Jauns.lv

Pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) sajūta ir kā laba drauga vai paziņas bērēs, izteicās eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viķe-Freiberga norādīja, ka Lielbritānijas konservatīvās partijas iekšējās cīņas, kas novedušas pie šī referenduma, joprojām turpinās par to, kurš vadīs šo politisko spēku un notiek ļoti šaurā un īsredzīgā perspektīvā valdošās partijas vidū. "Jāsaprot arī, ka Lielbritānija ir ļoti sadalīta savos uzskatos. Viņiem ir nemazums grūtību ar to visu pašiem tikt galā. Eiropai tas ir skumji. Eiropa ir kļuvusi mazāka. Lielbritānija ir ļoti liela un spēcīga valsts un tas ir zaudējums visai Eiropai," teica Vīķe-Freiberga.

Eksprezidente arī uzsvēra, ka tās problēmas, kas britus noveda līdz šādam solim, tiek aktualizētas arī citviet Eiropā, ar ko nodarbojas ekstrēmistiskas partijas. "Tas ir trauksmes signāls gan Briselē, gan arī [Eiropas valstu] galvaspilsētās - domāt par to, kā netsevšināties no vēlētājiem. Lai vēlētāji netiktu novesti pie nepārdomātiem lēmumiem, kurus jau otrā dienā, kā tagad no dažām ziņām manam, dažs labs tagad nožēlo. Otrā rītā ir par vēlu," sacīja Vīķe-Freiberga.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA