Līgo svētkos noķerti 19 bīstami iereibuši šoferi, visvairāk - Rīgā
Uz Latvijas ceļiem noķerti 19 iereibuši ceļu satiksmes dalībnieki. Reidi Jāņos turpinās.
112
2016. gada 24. jūnijs, 15:42

Līgo svētkos noķerti 19 bīstami iereibuši šoferi, visvairāk - Rīgā

Jauns.lv

Plašajos pirmssvētku reidos policija vakar fiksēja 19 iereibušus ceļu satiksmes dalībniekus, un vienu transportlīdzekļa vadītāju narkotiku reibumā, informēja Valsts policija.

Seši iereibuši autovadītāji noķerti Rīgā, pieci - Kurzemē, savukārt trīs - Latgalē, trīs - Zemgalē un divi Vidzemē.

Reidos vakar pārbaudīti 20 885 transportlīdzekļu vadītāji. No tiem 11 transportlīdzekļu vadītājiem izelpā konstatētas vairāk nekā 1,5 promiles.

Savukārt vēl 77 šoferiem organismā konstatētas līdz 0,5 promiles alkohola, kas teorētiski ļauj vadīt transporta līdzekli. Policija uzsver, - lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vakar sodīti 157 autovadītāji. Visvairāk - 41 - ātruma pārsniedzējs noķerts Rīgas apkārtnē un tikpat arī Zemgales reģionā, bet 28 - Vidzemē, 33 - Kurzemē, 14 - Latgalē.

Vakar sodu saņēma arī viens agresīvs autovadītājs, kurš sodīts Rīgas reģionā.

Kopumā policija vakar Latvijā noformējusi 532 administratīvā pārkāpuma protokolus, no kuriem 173 noformēti Rīgas apkārtnē.

Vakar Latvijā tika reģistrēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta 11 cilvēki.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA