Līgo naktī saņemts 21 izsaukums saistībā ar traumām, dedzinot ugunskurus
Traumas guvušas trīs sievietes, bet pārējie cietušie bijuši vīrieši.
112
2016. gada 24. jūnijs, 23:29

Līgo naktī saņemts 21 izsaukums saistībā ar traumām, dedzinot ugunskurus

Jauns.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aizvadītajā diennaktī ir saņēmis 21 izsaukumu saistībā ar dažāda veida traumām Līgo naktī, dedzinot ugunskurus, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Tostarp traumu guvušas trīs sievietes, bet pārējie cietušie bijuši vīrieši.

Viņa pastāstīja, ka traumas bijušas dažādas, tostarp saistībā ar mēģinājumiem aizdedzināt ugunskuru ar dažāda veida degšķidrumiem, mēģinājumiem lekt pāri ugunskuram, kā arī krītot gūtām traumām.

Aizvadītajā diennaktī kāds 40 gadīgs vīrietis ir uzkritis uz grila un guvis roku apdegumus.

17 gadīgs vīrietis ir iekritis ar plaukstām ugunskurā, apdedzinot plaukstas un plecus.

Savukārt 44 gadīgs vīrietis, lecot pāri ugunskuram, ir tajā iekritis, gūstot abu kāju apdegumus. Arī 29 gadus vecs vīrietis, lecot pāri ugunskuram, ir iekritis oglēs, gūst kāju apdegumus.

Aizvadītajā diennaktī 33 gadīgs vīrietis ir iekritis ugunskurā, gūst plaukstu, zoda un kāju apdegumus. 56 gadīga sieviete Vidzemē, lecot pāri ugunskuram, ir guvusi kājas lūzumu.

Latgalē 48 gadīgs vīrietis ir mēģinājis aizkurināt ugunskuru ar benzīnu, kā rezultātā, benzīnam uzliesmojot, guvis kāju apdegumus.

Savukārt 15 gadīga meitene ir stāvējusi tuvu pie grila, kamēr pieaugušie to mēģinājuši aizdedzināt ar degšķidrumu pudelē. Meitene guvusi roku un vēdera degumus.

Kopumā NMPD aizvadītajā diennaktī ir saņēmis 1344 izsaukumus, no kuriem 406 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA