Jāņu brīvdienās noslīkuši pieci cilvēki; arī divgadīgs bērns
Glābējiem brīvdienās bijis ļoti daudz laika.
112
2016. gada 27. jūnijs, 11:01

Jāņu brīvdienās noslīkuši pieci cilvēki; arī divgadīgs bērns

Jauns.lv

Jāņu brīvdienās noslīkuši pieci cilvēki, LNT raidījumam "900 sekundes" teica Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Starp noslīkušajiem bijis arī nepilnus divus gadus vecs bērns, kurš miris Līgo dienā Kurzemē piemājas dīķī.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) sestdien tika saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Rankas pagastu par to, ka Gaujas upē slīkst cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka cilvēks upē vairs nav redzams. Pārmeklējot ūdenstilpni glābēji atrada apmēram 39 gadus vecu noslīkušu vīrieti. Līdztekus sestdien ugunsdzēsēji glābēji Brocēnu novada Cieceres pagastā no Cieceres ezera izcēla apmēram 25 gadus vecu noslīkušu sievieti. Svētdien Babītes novada Babītes pagastā no Piņķu karjera izcēla apmēram 28 gadus vecu noslīkušu vīrieti. Savukārt Jelgavā no Lielupes izcēla apmēram 40 gadus vecu noslīkušu sievieti. Visos gadījumos noslīkušie cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Seši cilvēki slīkšanas dēļ brīvdienās nogādāti slimnīcā.

Salīdzinot ar darba dienām, kad mediķi dodas uz aptuveni 200 izsaukumiem, kas saistīt ar traumām, Jāņu brīvdienās katru dienu notikuši 300 - 400 negadījumi, kuros cilvēki guvuši traumas.

Nedēļas nogalē mediķi slimnīcā nogādājuši arī 61 cilvēku saistībā ar pārkāršanu un karstuma radītām veselības problēmām. Saule pārkarsuši dažāda vecuma cilvēki, sākot no 11 dienas veca mazuļa līdz pat 86 gadus vecai kundzei.

BNS/Foto: Rinalds Ekmanis/LETA