Daugavpilī bērnu nama direktors dzer un lamā bērnus
Sabiedrība
2010. gada 11. jūnijs, 15:06

Daugavpilī bērnu nama direktors dzer un lamā bērnus

Jauns.lv

Daugavpils bērnu nama direktors piedzēries un apčurājies guļ uz grīdas, piesavinās pārtiku, izrok krūmus, prasa pusaudžiem cigaretes un rupji lamājas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc tam, kad bērnu nama „Priedīte” darbinieki prātam neaptveramo patiesību atklāja „Naša gazeta” žurnālistiem, kas to publicēja, direktors Valērijs Ivanovs viņiem draudējis ar vārdiem: „Suki, ja vam ustroju...”. Darbinieki vērsušies pēc palīdzības Labklājības ministrijā un Valsts kontrolē, kas pārbauda faktus. Audzinātāji baidās ne vien no atlaišanas, bet par savu dzīvību un radinieku veselību.

Bērnu nama – patversmes „Priedīte” darbinieki žurnālistiem pastāstīja, ka Ivanovs dzer jau daudzus gadus. Darbā viņš ierodoties tikai tāpēc, lai nodotu mazgātavā savu veļu, ieietu pirtī un paēstu. Atnāk un saka: „Gribu šašliku!” Tulīt no bērniem paredzētās gaļas virtuvē tiekot gatavots šašliks.

Reizēm patversmē Ivanovs ierodoties, lai izgulētos pēc kārtējā plosta. Turklāt mēdz būt piedzēries līdz tādai pakāpei, ka elementāri nevalda pār sevi. Direktors kaut kur nokrīt un vāļājas zemē bērnu un pedagogu acu priekšā. Nez cik reizes apčurājies un vārtījies peļķē. Tā nu direktors guļ zemē, bet audzinātājs saka vecāko klašu audzēkņiem: „Palīdziet viņu piecelt, ielikt dīvānā.”. Bet bērni saka: „Ko vēl ne, viņš mums visu dīvānu apčurās, cik reiz jau tā bijis. Pēc tam tikai pēc čurām smird, neciešami.”

Gadoties, ka piedzēries direktors vecākajiem audzēkņiem prasa cigaretes. Vai arī – atceras, ka ir direktors un sāk „ieviest kārtību”. Tad varot arī piecstāvīgiem vārdiem nolamāties, raksta „Naša gazeta”. Necenzēti lamuvārdi no administrācijas puses audzēkņu klātbūtnē esot ierasta lieta. Leģendārais Ivanovs arī stiepjot mājās produktus no bērnu nama. Protams, pārbaužu laikā viss esot kā vajag, bērnus labi barojot, izrādot sasniegumus. Ar bērnu nama starpniecību tiekot pasūtīti dārgi medikamenti direktora ģimenes vajadzībām. Darbinieki atklāj, ka viss, kas ir „slikti nolikts” nonāk direktora mājās vai vasarnīcā. Savā laikā ar lielu patosu esot atklāta kokapstrādes un šūšanas darbnīca, datorklase un frizētava. Tagad nekas no tā vairs nefunkcionē. Pirmkārt, tāpēc, ka par administrācijas piedāvāto minimālo algu pedagogi nevēlas strādāt, otrkārt, tāpēc, ka iekārtas ir izvazātas. Piemēram, no laukuma, ko nesen prezentējusi Amerikas vēstniecība, jau nozuduši soliņi un atkritumu urnas. Audzinātāji domā, ka tie pārceļojuši uz Ivanova vasarnīcu. Direktors nesmādējot arī sīkumus – linoleju, izlietnes. Pat krūmus esot izracis. Turklāt bērni to visu nes, iekrauj – tā viņš bērnus darbam apmāca. Darbiniekiem arī nav skaidrs kur paliek ieekonomētais finansējums un kāpēc svētkos parasta torte tiek pasūtīta par 20 latiem.

Evija Hauka