Kučinskis cer, ka citas valstis nesekos Lielbritānijas piemēram
Kučinskis pēc koalīcijas padomes sanāksmes pauda cerību, ka citas valstis nesekos Lielbritānijas piemēram.
Politika
2016. gada 27. jūnijs, 19:58

Kučinskis cer, ka citas valstis nesekos Lielbritānijas piemēram

Jauns.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc koalīcijas padomes sanāksmes pauda cerību, ka citas valstis nesekos Lielbritānijas piemēram, kad šīs valsts iedzīvotāji nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Tāpat viņš norādīja, ka 28. un 29.jūnijā notiekošajā Eiropadomes sanāksmē Latvijai jābūt skaidrai pozīcijai respektēt referendumu un uzsvērt, ka Latvijai ir nozīmīgi saglabāt ļoti labas attiecības ar Lielbritāniju, tostarp sadarbojoties NATO.

Tāpat nepieciešams iegūt skaidrību par to tautiešu, kas dzīvo Lielbritānijā, turpmāko situāciju, norādīja Ministru prezidents. Taujāts par reemigrācijas pasākumu pastiprināšanu, premjerministrs atbildēja, ka pie tā tāpat tiek strādāts, lai sasniegtu plānoto iekšzemes kopprodukta pieaugumu par 5%.

Zināms, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons līdz 1.oktobrim neprasīs sākt pārrunas par Lielbritānijas izstāšanos, norādīja Kučinskis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA