Latvijas tūristi ja ceļo, tad - uz Latgali
Ziemele: "Latvijas iedzīvotājiem vietējos ceļojumos populārākais galamērķis ir Latgale".
Novadu ziņas
2016. gada 28. jūnijs, 08:58

Latvijas tūristi ja ceļo, tad - uz Latgali

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotājiem vietējos ceļojumos populārākais galamērķis ir Latgale, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Kopumā ceļošana pa Latviju izraisot arvien lielāku interesi gan ārvalstu, gan vietējiem tūristiem. Pērn reģionālais tūrisms palielinājies par aptuveni 17%.

Kā atzina Ziemele, Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk no sirds priecājas par lauku tūrisma iespējām un ceļo vairāk. Populāra esot laivošana, velotūrisms, kā arī pārgājieni, pēdējiem no tiem gan pietrūkstot infrastruktūras.

Iecienītākais reģions Latvijas tūristiem ir Latgale. Tās tiešie konkurenti esot Sāremā sala Igaunijā un Kuršu kāpa Lietuvā.

Arī ārvalstu tūristiem Latvija kļūstot arvien populārāka, jo ir labs un interesants galamērķis.

Kā norādīja "Lauku ceļotāja" vadītāja, ārvalstu tūristi ir labi maksātāji un uzturas ilgi. Daudz Latviju apmeklējot Vācijas tūristi. Visdevīgākie gan esot japāņu tūristi, bet to ir maz. Pēdējā laikā arī lietuvieši sākuši "atstāt" naudu Latvijas tūrisma objektos.

Ārvalstu tūristi Baltijas valstis gan uztver kā vienu tirgu. Patlaban Latvijai, Lietuvai un Igaunijai šajā ziņā izdodas labi sadarboties.

Pēc Ziemeles teiktā, pakalpojumu cenas reģionālajā tūrismā mainījušās ļoti nedaudz, vairāk palielinājušās ēdināšanas izmaksas. Ļoti daudz saimnieku domā par kvalitāti, piedāvājuma spektru, jo tikai nakšņošana vairs maz kuru interesējot.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA