Rasnačs atvainojas par "skapja lietu" un atzīst, ka rīkojies neētiski
Rasnačs uzsvēra, ka privāto transportu nav nolīdzis, jo tas esot bijis ārkārtas gadījums.
Sabiedrība
2016. gada 28. jūnijs, 12:44

Rasnačs atvainojas par "skapja lietu" un atzīst, ka rīkojies neētiski

Jauns.lv

(Papildināta ziņa 18:20) Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) otrdien, pirms Ministru kabineta (MK) sēdes žurnālistiem norādīja, ka publiski atvainojas par tā dēvēto "skapja lietu", kurā viņš ar ministrijas autotransportu darba laikā pārvadāja skapi.

"Es publiski atvainojos visiem tiem, kam esmu nodarījis kaitējumu vai varētu būt nodarījis kaitējumu. Esmu izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu," sacīja Rasnačs. Tomēr ministrs norādīja, ka likumu pārkāpis nav, arī konkretizējot likuma punktus, kas ārkārtas situācijās pieļauj šādu rīcību.

Rasnačs uzsvēra, ka privāto transportu nav nolīdzis, jo tas esot bijis ārkārtas gadījums - transportēšana veikta pusdienu pārtraukuma laikā un ministrs procesam ziedojis 40 minūtes.

Viņš arī atkārtoja, ka ir veicis samaksu par patērēto degvielu, taču nekādus dokumentālus pierādījumus tam neesot prasījis.

Portāls "Tvnet" iepriekš ziņoja, ka Rasnačs, pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis Tieslietu ministrijas (TM) rīcībā esošu transportlīdzekli. Arī viņa preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis mikroautobusa izmantošanu, piebilstot, ka ministrs esot samaksājis 20 eiro par degvielu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien norādīja, ka Rasnačam jāatvainojas par savu rīcību.

Skapi vedis pie līgavas

Rasnačs skapi vedis no sava dzīvokļa pie savas līgavas, pastāstīja pats Rasnačs.

Ministrs uzsvēra, ka jebkāda cita veida izskanējusī informācija par šo tēmu nav patiesa.

"Tas ir mans skapis un viņš man iet līdzi. Skapis tika iepriekšējā vakarā izjaukts un izjauktā veidā maksimāli ātri transportēts. Es braucu pie savas līgavas dzīvot un man nav pat kur savas drēbes likt. Katrai normālai sievietei pašai ir pilns skapis ar drēbēm un vīrietim nav kur savas likt," sacīja Rasnačs.

BNS/ Foto: Ieva Lūka/LETA / Shutterstock / No Dzintara Rasnača personīgā arhīva