Zināms, par kādu summu policija nomās 755 automašīnas. FOTO
Jaunos spēkratus dažādu uzdevumu pildīšanai izmantos Kārtības policija, iecirkņu inspektori un Kriminālpolicija, kurai tiks piešķirti netrafarēti automobiļi.
Sabiedrība
2016. gada 28. jūnijs, 21:20

Zināms, par kādu summu policija nomās 755 automašīnas. FOTO

Jauns.lv

Valsts policija noslēgusi vairākus līgumus par 755 automašīnu nomu uz pieciem gadiem, šodien automašīnu prezentācijā žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas pārstāvji.

Līguma kopējā summa ir aptuveni 22 miljoni eiro.

Šodien tiks saņemtas pirmās automašīnas. Lielākā daļa spēkratu tiks piegādāta šī gada laikā, bet atlikušās automašīnas likumsargiem tiks piegādātas līdz nākamā gada vidum. Daļa spēkratu tiks nodota reģionu policistu rīcībā. Jaunos spēkratus dažādu uzdevumu pildīšanai izmantos Kārtības policija, iecirkņu inspektori un Kriminālpolicija, kurai tiks piešķirti netrafarēti automobiļi.

Kā žurnālistiem skaidroja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), šis iepirkums deva iespēju iegādāties par 128 spēkratiem vairāk nekā iepriekšējā reizē un kopējā nomas maksa ir mazāka par 600 000 eiro, salīdzinot ar iepriekšējo iepirkumu.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis skaidroja, ka līdz ar noslēgtajiem iepirkumiem komersantu uzdevums būs arī veikt automašīnu apkopi, līdz ar to policistiem būs vien jādomā par savu dienesta pienākumu pildīšanu. Daļu iepriekš līzingā iegādāto auto policija izpirkšot, lai tādējādi atjaunotu vecāko automašīnu parku. "Daļa policijas automašīnu ir ražotas vēl 90.gadu sākumā, tāpēc tās norakstīsim, bet aptuveni 300 automašīnas izpirksim no iepriekšējā iepirkuma," uzsvēra Ķuzis.

Noslēgti līgumi par "Opel Mokka", "Opel Insignia", "Renault Trafic", "Citroen Jumpy", "Škoda Octavia", "Volkswagen Amarok", "Renault Kangoo" un citu marku automašīnu nomu. Daļa spēkratu būs netrafarēti. Spēkrati ir aprīkoti ar globālās pozicionēšanas sistēmu, savukārt Kārtības policijai patruļām paredzētās automašīnas ir aprīkotas ar videonovērošanu, lai mazinātu korupcijas riskus.

"SEB banka" paziņojumā medijiem informē, ka, 2015.gadā piedaloties Nodrošinājuma valsts aģentūras izsludinātajā konkursā, "SEB Līzings" un "Sixt Leasing" (SIA "Transporent") ieguva tiesības piegādāt Valsts policijai 473 automašīnas jeb 63% no kopējā konkursa apmēra, kā arī nodrošināt tām pilna servisa apkalpošanu. Šī gada aprīlī Valsts policijas rīcībā tika nodotas pirmās 10 "Opel Insignia" markas automašīnas, šomēnes - 356 spēkrati, un atlikušos 107 automobiļus Valsts policija saskaņā ar līguma nosacījumiem saņems 2017.gada augustā.

Automašīnas piegādātas sadarbībā ar autorizētajiem dīleriem "Amserv Krasta", "Autofavorīts", "Auto Blitz", "Forum Auto", "Inchcape Motors Latvia" un "Autobrava". Šis ir lielākais "SEB līzinga" darījums pēdējo desmit gadu laikā pēc finansēto automašīnu skaita. Kopējā noslēgtā līguma summa ir 12,1 miljons eiro. Tas paredz automašīnu operatīvo līzingu uz piecu gadu termiņu, kā arī pilna servisa pakalpojumus, kas iekļauj automašīnu apkopi, remontu, riepas, pilnu apdrošināšanu un rezerves transportu, lai Valsts policija varētu veikt pienākumus bez dīkstāvēm. "SEB Līzings" nodrošina automašīnu finansēšanu, savukārt "Sixt Leasing" līguma termiņā nodrošinās visus pilna servisa pakalpojumus.

"SEB līzinga" vadītāja Nellija Kočanova uzskata, ka Valsts policija izvēlējusies īsto brīdi autoparka atjaunošanai, ņemot vērā rekordzemās procentu likmes tirgū un izdevīgos nosacījumus finanšu piesaistei.

Jau ziņots, ka saistībā ar Valsts policijas rīcībā esošo automašīnu nolietošanos un nepietiekamu skaitu konkursa kārtībā noslēgti vairāki līgumi par 755 automašīnu nomu uz pieciem gadiem.

Automašīnas paredzētas policijas ikdienas darbu veikšanai, kā arī satiksmes uzraudzības nodrošināšanai.

Valsts policijā paskaidroja, ka saskaņā ar atklātā konkursa "Par transportlīdzekļu nomu Valsts policijas vajadzībām no 2016.gada līdz 2022.gadam" rezultātiem 10.februārī iepirkuma līgums slēgts ar "SEB līzingu" par 473 transportlīdzekļu nomu, bet 12.februārī noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "A26" par 98 transportlīdzekļu nomu. Savukārt 23.februārī tika noslēgts iepirkuma līgums starp Valsts policiju un personu apvienību "Pilna servisa līzings" un "Karlo Motors" par 184 transportlīdzekļu nomu.

 

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA