Austrumu slimnīcas valde savu darbu turpinās, paziņo veselības ministre
Čakša: "RAKUS valdei šobrīd darbs ir jāturpina".
Sabiedrība
2016. gada 29. jūnijs, 09:50

Austrumu slimnīcas valde savu darbu turpinās, paziņo veselības ministre

Jauns.lv

Izvērtējot Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes iesniegtos rīcības plānus pacientu rindu organizēšanā, kā arī informāciju par paveikto līdz šim, Veselības ministrija (VM) nonākusi pie secinājuma, ka slimnīcas valdei darbs ir jāturpina, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Pēc viņas domām cilvēki jāvērtē pēc padarītajiem darbiem, jo plānotie pasākumi par rindu organizēšanu slimnīcā ir saņemti, bet nākamnedēļ tiks izrunāts jautājums par pacientu identificēšanas kārtību.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā pēc ārkārtas slimnīcas dalībnieku sapulces slimnīcas valde VM iesniedza atskaiti par padarīto, kā arī darāmos darbus, proti, plānu, kā sakārtot rindu jautājumus. Slimnīcas vadītāja Anita Slokenberga pastāstīja, ka ministrijai iesniegts arī audits, kurā norādīti faktori, kurus slimnīca pati var uzlabot, kā arī norādīts tas, kas nav atkarīgs no pašas slimnīcas.

Kā skaidroja Slokenberga, šie faktori ir nepietiekamie finanšu resursi, kā arī zemie pakalpojumu tarifi, kuri neatbilst patiesajām izmaksām.

Taujāta, vai slimnīcas valde no ministrijas saņēma arī kādu vērtējumu par paveikto, Slokenberga norādīja, ka pieprasītos dokumentus VM iesniedza 15.jūnijā, līdz ar to ministrija vēl nav paguvusi iepazīties ar apjomīgajiem dokumentiem. Arī VM valsts sekretāres vietnieks Kārlis Ketners sacīja, ka dokumentu skaits ir pietiekami liels, kā arī jautājumu loks ir pietiekami plašs. Slimnīca ne tikai sniegusi informāciju par rindu organizēšanas jautājumiem, bet arī aktualizējusi jautājumu par finansēšanas kārtības grozīšanu, un šāds piedāvājums ir jāvērtē speciālistiem.

Kā ziņots, pēc izveidojušās situācijas ar bijušā veselības ministra Gunta Belēviča saņemtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem Slokenberga un valdes loceklis Viesturs Boka pagaidām amatu saglabāja, lai gan bija paziņots, ka slimnīcas valde ir zaudējusi uzticību.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA