Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolu turpmāk vadīs Iveta Dreiblate
Konkursā izraudzīti Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas un Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas vadītāji.
Tava izglītība
2016. gada 29. jūnijs, 10:14

Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolu turpmāk vadīs Iveta Dreiblate

Jauns.lv

Kultūras ministrija (KM) konkursa kārtībā Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) direktores amatam izraudzījusies Ingu Auziņu, bet par Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas direktori konkursa rezultātā apstiprināta līdzšinējā direktora pienākumu veicēja Iveta Dreiblate.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Auziņai ir ilgstoša un profesionāla pieredze gan pedagoģijā, gan iestādes vadītājas amatā - kopš 2009.gada līdz šim brīdim viņa ir Liepājas Bērnu un jaunatnes centra direktore, kā arī pasniedzēja Liepājas Universitātē, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Auziņa ir strādājusi par pasniedzēju Liepājas Valsts tehnikumā un bijusi Liepājas pilsētas galvenā māksliniece. Viņa ieguvusi vidējo speciālo (dekoratora) izglītību Liepājas Mākslas vidusskolā, augstāko pedagoģisko izglītību Latvijas Mākslas akadēmijā, ieguvusi profesionālo maģistra grādu, studējusi aspirantūrā pedagoģiju Latvijas Universitātē, kā arī kultūras menedžmentu maģistrantūrā Latvijas Kultūras akadēmijā.

Runājot par savām prioritātēm direktores darbā, Auziņa uzsver, ka Liepāja ir pieteikusi ambīcijas radošo industriju attīstībā, veidojot radošu pilsētu ar atvērtu, izglītotu sabiedrību un aktīvu izglītības institūciju sadarbību ar uzņēmējiem. Jaunizveidotais profesionālās izglītības kompetences centrs (PIKC) šajā situācijā ieņems vēl lielāku nozīmi ne tikai izglītības nodrošināšanā, bet arī kā aktīvs magnēts jaunām idejām.

"Esmu pārliecināta, ka šodienas mainīgajos apstākļos sadarbības tīklu attīstība, tostarp starptautiskā līmenī, un finansējuma proaktīva piesaiste ir vitāli nepieciešama PIKC. Prioritātes ir arī izglītības kvalitātes paaugstināšana un jauna mācību piedāvājuma izstrāde, kas atbilstu mainīgajiem darba tirgus apstākļiem," apgalvoja LMMDV direktore.

Savukārt Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas direktorei Dreiblatei ir trīsdesmit gadu pedagoga darba stāžs. Dārziņa Mūzikas vidusskolā viņa sāka strādāt 2012.gada septembrī kā direktora vietniece, bet, direktoram Jurim Kaufeldam pensionējoties, 2015.gada augustā kļuva par direktora pienākumu izpildītāju.

"Strādājot ir radušies plāni un ieceres tuvākai un tālākai nākotnei, kurus kopā ar kolektīvu gribētu realizēt. Esmu Dārziņa Mūzikas vidusskolas patiesa patriote un ceru, ka manis uzkrātā pieredze un zināšanas būs noderīgas šīs skolas pastāvēšanā un attīstībā," pauda Dreiblate.

Kultūras ministrijas rīkotajā konkursā uz vakanto LMMDV direktora amatu pieteicās četri pretendenti, kā arī četri - uz Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas direktora amata vietu.

Jau ziņots, ka 1.martā Ministru kabinets apstiprināja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas reorganizāciju, izveidojot jaunu KM padotības izglītības iestādi - LMMDV, kas būs šo divu skolu mācību programmu, funkciju, tiesību, saistību, bilancē esošās mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārņēmēja. LMMDV darbu sāks šā gada 1.septembrī. Skolu apvienošana tām palīdzēs iegūt profesionālās izglītības kompetences centra statusu. Kompetences centra būtība ir profesionālās izglītības izcilības nostiprināšana un turpmāka attīstība.

Kultūrizglītības kompetences centri tiek plānoti kā izglītības iestādes, kas veicina izglītības kvalitāti, sekmē metodisko darbību, veicina audzēkņu un pedagogu līdzdalību nacionālos un starptautiskos pasākumos, kā arī stiprina saikni ar nākamajiem darba devējiem un darba vidi. Tādēļ šādiem centriem ir iespēja piesaistīt finansējumu atbilstoši Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu prasībām. ES struktūrfondu finansējuma piesaiste ļaus sakārtot kompetences centru infrastruktūru un pilnveidot materiāltehnisko bāzi kvalitatīvāka mācību procesa nodrošināšanai.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA