Teikā kopš Jāņiem bez ēdiena un ūdens balkonā bija atstāts kaķis. FOTO
Kaķis vēl aizvien atrodas veterinārajā klīnikā, kur tas atgūstas no cilvēka radītā kaitējuma.
112
2016. gada 29. jūnijs, 16:01

Teikā kopš Jāņiem bez ēdiena un ūdens balkonā bija atstāts kaķis. FOTO

Jauns.lv

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki izglābuši kaķi, kas kopš Jāņiem bez ūdens un ēdiena bija iespundēts uz balkona, informē Rīgas pašvaldības policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien, 27.jūnijā, RPP Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka Teikā vairākas dienas uz balkona atstāts kaķis. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbiniekus sagaidīja izsaucēja, kura pastāstīja, ka kaķis uz balkona atstāts no 24.jūnija vakara. Sieviete gājusi pie kaimiņiem, taču durvis neviens nav atvēris, arī nama apsaimniekotājs nav zinājis kā ar dzīvokļa īpašnieku sazināties.

Apskatot balkonu, konstatēts, ka uz tā nav ne dzeramā ūdens, ne barības un balkona durvis pilnībā ir aizvērtas. Izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri novārtā atstāto kaķi nocēla no balkona. Policijas darbinieki kaķi nogādāja veterinārajā klīnikā. Kaķis vēl aizvien atrodas veterinārajā klīnikā, kur tas atgūstas no cilvēka radītā kaitējuma. Uzsākta administratīvā lietvedība par labturības prasību neievērošanu.

Policija atgādina, ka mājas dzīvnieku īpašniekiem ir jārūpējas par saviem mājdzīvniekiem un jādrošina ar dzeramo ūdeni, kā arī atbilstošu dzīves telpu. Par dzīvnieku turēšanas prasību pārkāpšanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz 350 eiro.

BNS / Foto: Rīgas pašvaldības policija