Alvim Hermanim Rumānijas Sibiu pilsētā piešķirta sava zvaigzne Slavas alejā
Alvis Hermanis šovasar Sibiu Starptautiskā teātra festivāla noslēguma ceremonijā godināts un sveikts ar savu zvaigzni Sibiu pilsētas Slavas alejā.
Kultūra
2016. gada 30. jūnijs, 12:42

Alvim Hermanim Rumānijas Sibiu pilsētā piešķirta sava zvaigzne Slavas alejā

Jauns.lv

Latviešu režisors Alvis Hermanis šovasar Sibiu Starptautiskā teātra festivāla noslēguma ceremonijā godināts un sveikts ar savu zvaigzni Sibiu pilsētas Slavas alejā. Kopumā šādas zvaigznes šovasar piešķirtas septiņām personām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina Jaunā Rīgas teātra informācija, šogad līdz ar Hermani slavas alejā iemūžinātas arī Tomasa Ostermaiera, Jevgēņija Mironova, Kristofa Martālera, Luka Persevala, Tima Robinsa un Viktora Rebenžuka zvaigznes.

Kopš 2013.gada, kad aleja tika atklāta, zvaigznes saņēmuši jau 25 mākslinieki.

Laika gaitā Sibiu pilsēta saņēmusi un baudījusi daudzu kultūras un mākslas personību milzīgo ieguldījumu, kas veicinājuši pilsētas attīstību. Katrai no šīm personībām ir atšķirīgs un neparasts stāsts, kas tās vieno ar Sibiu likteni, paliekot cieši ieausts šīs kopienas audeklā.

Sibiu bija neiekarojams cietoksnis viduslaikos. Starp pirmo un otro pilsētas aizsargmūri ir gājēju promenāde, kas savieno pirmo 1788.gadā Rumānijā uzcelto teātri ar "Barracks 90", kur nākotnē teātris tiks būvēts. Starp pagātni un nākotni ir izveidota Slavas galerija, kurā ik gadus tiks pievienoti izcili teātra, dejas un skatuves mākslas pasaules personību vārdi. Sibiu Slavas aleja ir iecerēta kā pastāvīga godināšanas vieta un atzinība šiem ieguldījumiem, kā arī cieņa pret Sibiu kultūras un mākslas sasniegumiem vai saistību ar to.

Lai gan to ir iedvesmojusi slavenā Holivudas Slavas aleja, Sibiu Slavas aleja ir iecerēta kā savdabīgs kultūras notikums, kā arī tūrisma objekts, kas piešķirs šai vietai unikalitāti.

Sibiu Starptautiskā teātra festivāla gala ceremonija turpina iniciatīvu atzīmēt māksliniecisko dialogu un iepazīstina ar nozīmīgākajām personībām kultūras jomā. Tas ir augsta līmeņa notikums, kas uzsver festivāla patieso jēgu - svētki, kas apvieno sabiedrību, mākslas un sociālos partnerus. Pasākums uz skatuves iepazīstina ar personībām, kas apbalvotas ar Slavas alejas zvaigzni, un izsaka publikas atzinību nozīmīgāko mākslinieku nopelniem, kas ir veicinājuši Sibiu Starptautiskā teātra festivāla attīstību.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA