Ko dāvināt savai mīļajai skolotājai izlaidumā? Atbild viņas pašas
Absolvent, domā radoši! Ne visi skolotāji priecāsies par dāvanu karti grāmatnīcā vai SPA apmeklējumu – tas tomēr ir pierasti un triviāli.
Tava izglītība
2016. gada 1. jūlijs, 05:55

Ko dāvināt savai mīļajai skolotājai izlaidumā? Atbild viņas pašas

Jauns.lv

Pilnā sparā rit absolventu gaidītākais – izlaidumu – laiks. Tie allaž ir svētki skolu beidzējiem, bet klases audzinātājiem nereti lūst sirds, savus auklējumus palaižot tālāk dzīvē. Klasesbiedriem un viņu vecākiem jālauza galvu, kā gan iepriecināt un kā pateikties skolotājai vai skolotājam, kas vairāku gadu garumā palīdzējis mācību procesā.

Kā pateikties klases audzinātājiem par viņu ieguldīto darbu? Lūk, pašu pedagogu atbildes! Skolotāji no visas Latvijas dalās savos iespaidos par saņemtajām dāvanām no klases:

Skolotāja Agita: ‘’Man patīk paliekošas dāvanas, piemēram, rotas. Taču patīk arī iespēja apmeklēt SPA! Bieži vien skolēni domā, ka skolotājam patīk saņemt dāvanu kartes no grāmatnīcām, bet tā nu reiz ir dāvana, ko es nevēlētos saņemt. Katra klase man bijusi oriģināla, un par to man liels prieks, jo katra dāvana ir citādāka”.

Skolotāja Evija: ‘’Man ļoti patīk saņemt SPA apmeklējumus, tā ir lieliska atpūta pēc garā mācību gada. Es nevēlētos saņemt gleznas kā dāvanu. Būtu jauki, ja jaunieši pajautātu saviem skolotājiem, ko viņi vēlas. Bieži tiek dāvinātas dāvanu kartes, lai skolotājs varētu pats sev izvēlēties dāvanu”.

Skolotāja Agrita: ‘’Visskaistākā dāvana, ko esmu saņēmusi, ir abstrakta glezna, kuru gleznoja īpašš mākslinieks. Nav tādas dāvanas, kas nepatiktu vai ko nevēlētos saņemt, jo visas veltes tiek  dāvinātas no sirds, tādas vienmēr prieks saņemt!’’

Skolotāja Līga: ‘’Reiz katrs audzināmais man uzdāvināja kādu sevis paša darinātu lietu, tas bija ļoti sirsnīgi - šis pasākums palicis atmiņā kā vismīļākā dāvana. Nav tā, ka ir tāda dāvana, ko es nevēlētos saņemt, taču nepatīkamas ir paviršas dāvanas, kad var redzēt: te necik nav piedomāts. Ļoti bieži skolēni dāvināja dažādas dāvanu kartes. Man galvenais šķiet tas, lai tā tiek dāvināta no sirds,  lai skolēni būtu piedomājuši”.

Skolotāja Maija: ‘’Man nav mīļākās dāvanas, jo katra dāvana ir radoša un unikāla. Noteikti nevēlētos saņemt mākslas grāmatas, to es arī vienmēr pasaku savai klasei. Vienmēr prieks saņemt dāvanas, kas gatavotas sirsnīgi, turklāt man nav gadījies, ka dāvana atkārtojas.’’

Katram skolotājam gaume un viedoklis par izlaiduma dāvanām, protams, ir savs, un nav tādas universālas dāvanas, kas garantēti patiks visiem skolotājiem. Dāvana būs izdevusies, ja klase, izvēloties piemērotāko, domās par sava skolotāja individualitāti.


Elizabete Šterna/Foto:  Edijs Pālens/LETA