No šodienas, 1.jūlija, Rīgas sabiedriskajā transportā pieejamas 1 stundas biļetes
Iegādājoties vienu stundas biļeti, pasažieris stundas laikā var veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos.
Runā Rīga
2016. gada 1. jūlijs, 11:20

No šodienas, 1.jūlija, Rīgas sabiedriskajā transportā pieejamas 1 stundas biļetes

Jauns.lv

No šodienas, 1.jūlija, pieejamas jaunās laika biļetes vienai stundai darba dienām un brīvdienām, kā arī 5x24 stundu biļete, kuru var izmantot 15 dienu laikā. Jaunās biļetes paredzētas braucieniem tramvajos, trolejbusos un autobusos. Šīs biļetes ar atšķirīgiem tarifiem var iegādāties gan Rīdzinieka kartes īpašnieki, gan pasažieri, kuri izmanto e-talonus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīdzinieka kartes īpašnieki vienas stundas biļeti darba dienām var iegādāties par 1.15 EUR, strādājošiem pensionāriem šī biļete maksās 0.60 EUR, bet studentiem 0.30 EUR, savukārt vienas stundas biļeti brīvdienām par 0.60 EUR. Turpretī personas, kuru lietošanā nav Rīdzinieka kartes, 1 stundas biļeti var iegādāties par 2.30 EUR un ielādēt to e-talonos. 5x24 stundu biļete visos maršrutos, kas izmantojama 15 dienu laikā, Rīdzinieka kartes īpašniekiem izmaksās 15.00 EUR, bet citi interesenti to var iegādāties par 25.00 EUR un ielādēt tikai zilajos e-talonos.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka, iegādājoties vienu stundas biļeti, pasažieris stundas laikā var veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos. Turklāt pēdējo braucienu pasažieris drīkst reģistrēt biļetes derīguma termiņa 59.minūtē un tālāk braukt līdz maršruta galapunktam neatkarīgi no ceļa ilguma. Savukārt 5 biļetes 24 stundām, kas izmantojamas 15 dienas, var lietot gan piecas diennaktis pēc kārtas, gan jebkādā citādā secībā 15 dienu laikā. Biļešu reģistrācija jāveic katru reizi, iekāpjot sabiedriskajā transportā. Jāņem vērā, ka, reģistrējot biļeti 15.dienā, tās derīguma termiņš beigsies plkst.23:59.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Lita Krone/LETA