Visvairāk nesekmīgo matemātikas eksāmenā šogad Rīgas Tūrisma tehnikumā
No 275 tehnikuma audzēkņiem 16 eksāmenā ieguva mazāk nekā 5%.
Tava izglītība
2016. gada 1. jūlijs, 13:57

Visvairāk nesekmīgo matemātikas eksāmenā šogad Rīgas Tūrisma tehnikumā

Jauns.lv

Visvairāk nesekmīgo matemātikas eksāmena kārtotāju mācījies Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, liecina Valsts Izglītības satura centra (VISC) publiskotā statistika.

Tehnikumā matemātikas eksāmenu kārtoja otrais lielākais skolēnu skaits Latvijā. No 275 tehnikuma audzēkņiem 16 eksāmenā ieguva mazāk nekā 5%. Vidēji izglītības iestādē skolēni eksāmenā ieguvuši 12,44%.

Visvairāk audzēkņu matemātikas eksāmenu kārtoja Rīgas Valsts tehnikumā, kurā no 311 skolēniem septiņi ieguva nesekmīgu vērtējumu, bet vidējie skolas rezultāti bija 24,8%.

Salīdzinoši ar citām skolām liels skaits nesekmīgo skolēnu matemātikas eksāmenā bija Daugavpils tehnikumā, kurā no 182 audzēkņiem matemātikas eksāmenu nenokārtoja deviņi, un Liepājas Valsts tehnikumā, kurā no 209 skolēniem deviņu sniegums bija mazāks nekā 5%.

Vislabākos rezultātus matemātikas eksāmenā uzrādījusi Rīgas 1.ģimnāzija, skolēniem iegūstot vidēji 89,83%, Daugavpils Krievu vidusskola - licejs, iegūstot vidēji 80,02% un Daugavpils 3.vidusskola, skolēnu rezultātiem sasniedzot 73,55%.

Jau ziņots, ka līdzīgi kā iepriekšējā mācību gadā, valsts ģimnāziju vidējie rezultāti eksāmenos ir daudz augstāki par vidējiem rezultātiem valstī, un zemākie rezultāti ir vakarskolu un profesionālās izglītības mācību iestāžu izglītojamiem.

Tāpat ziņots, ka zem 5% eksāmena kopvērtējums šogad bija 35 eksāmenu kārtotājiem latviešu valodā un 199 eksāmenu kārtotājiem matemātikā.

BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA