Čakša rosina veselības nozarei novirzīt daļu no sociālās apdrošināšanas iemaksām
Veselības ministre Anda Čakša cer veselības nozarei piesaistīt 1% no sociālās apdrošināšanas iemaksām, kas ir aptuveni 70 miljoni eiro.
Politika
2016. gada 2. jūlijs, 21:37

Čakša rosina veselības nozarei novirzīt daļu no sociālās apdrošināšanas iemaksām

Jauns.lv

Veselības ministre Anda Čakša nākusi klajā ar priekšlikumu veselības aprūpes jomai novirzīt daļu no sociālās apdrošināšanas iemaksām, sestdienas vakarā vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministre cer veselības nozarei piesaistīt 1% no sociālās apdrošināšanas iemaksām, kas ir aptuveni 70 miljoni eiro. Šādu soli neatbalsta labklājības ministrs Jānis Reirs ("Vienotība"), norādot, ka finanšu injekcija neatrisinās krīzi nozarē, bet var pasliktināt pensionāru stāvokli.

"Šobrīd nodalīts ir 1%. Varbūt varam arī diskutēt par lielāku procentu. Iespējams, ka mums ir jārunā arī par PVN likmes pieaugumu luksusa precēm," raidījumam teica Čakša. Tādējādi PVN varētu pieaugt ekskluzīvām automašīnām, dārgakmeņiem - lietām, bez kurām ikdienā var iztikt.

Savukārt Reirs uzskata, ka šāds risinājums nav pieņemams. "Beidzās kvotas augustā, atdodam pensionāru naudu, bet tad kvotas beidzas septembrī. Tas nav pieņemami," raidījumam sacīja Reirs. Viņš arī atzina, ka summas, kas nepieciešamas veselības aprūpei ir lielākas nekā 70 miljoni, kurus varētu iegūt no sociālā budžeta. Tādēļ nepieciešams ļoti drosmīgs politisks lēmums.

Ministre tuvākajā laikā ar savu ieceri grasās iepazīstināt finanšu ministri un premjeru.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA