Jūrmalas Krāsu skrējiens pulcē 3500 dalībnieku. FOTO
Krāsu festivāli katru gadu tas norisinās vairāk kā 33 pasaules valstīs, bet šogad tas pirmo reizi norisinājies arī Latvijā.
Novadu ziņas
2016. gada 3. jūlijs, 10:57

Jūrmalas Krāsu skrējiens pulcē 3500 dalībnieku. FOTO

Jauns.lv

Vakar Jūrmalā notikušais Krāsu skrējiens pulcējis aptuveni 3500 dalībnieku, informēja pasākuma organizatoru pārstāve Līva Pērkone.

Vakar Jūrmalā, Kauguros tika aizvadīts Latvijā pirmais Krāsu skrējiens, kas norisinājās Jūrmalas pusmaratona ietvaros. Sacensībās piedalījās aptuveni 3500 cilvēku no visas Latvijas, kā arī no citām valstīm.

Krāsu skrējiens ir starptautisks sporta pasākums, kas iedvesmojies no Indijas krāsu festivāla. Krāsu festivāli katru gadu tas norisinās vairāk kā 33 pasaules valstīs, bet šogad tas pirmo reizi norisinājies arī Latvijā.

Krāsu skrējiena gaitā, skanot mūzikai, pasākuma dalībnieki varēja izbaudīt krāsu sprādzienu visas piecus kilometrus garās distances garumā. Katrā distances kilometrā bija ierīkoti krāsu punkti, kuros dalībnieki varēja skriet cauri dažādām krāsām.

Krāsu skrējiens norisinājās Jūrmalas pusmaratona ietvaros, tādēļ dalībnieki, kuri meklēja lielākus izaicinājumus, varēja sacensties arī kādā no pusmaratona distancēm, piemēram, "Turkish Airlines" pusmaratona jeb 21 kilometru distancē un "Inbox.lv" 10 kilometru distancē. Mazākie pasākuma dalībnieki startēja "Lego" 500 metru līdz viena kilometra distancē, kas bija paredzēta bērniem līdz 12 gadu vecumam.

Jūrmalas Krāsu skrējienu organizēja Baltijasmaratoni.lv sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi.

Šogad Baltijas maratoni iecerējuši organizēt arī Jūrmalas skrituļslidošanas festivālu un Jūrmalas MTB velomaratonu, kā arī Jūrmalas Ziemassvētku orientēšanās sacensības.

LETA / Publicitātes foto