Ministrs: pēc "Brexit" Eiropai jākoncentrējas uz problēmām, nevis vīzijām
"Situācija ir tik nopietna, ka mums jāizbeidz spēlēt parastās Eiropas un Briseles spēlītes. Eiropas Savienību gaida skarbs pārbaudījums - iespējams, lielākais tās vēsturē," sacīja Volfgangs Šeible.
Politika
2016. gada 3. jūlijs, 19:26

Ministrs: pēc "Brexit" Eiropai jākoncentrējas uz problēmām, nevis vīzijām

Jauns.lv

Eiropas Savienībai (ES) pēc šoka, ko izraisījis Lielbritānijas vēlētāju lēmums par izstāšanos no bloka, ir jānoliek pie malas savas ambiciozās vīzijas un strauji jāķeras pie akūtāko problēmu risināšanas, lai atgūtu sabiedrības uzticēšanos, svētdien brīdinājis Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā viņš norādījis izdevumam "Welt am Sonntag", Eiropas Savienībai un tās dalībvalstīm tagad nevajadzētu diskutēt par grozījumiem ES līgumā vai institucionālajām reformām, bet gan tiekties panākt drīzu progresu attiecībā uz bēgļu krīzes risinājumu, jauniešu bezdarbu un citiem sasāpējušiem jautājumiem.

"Šis nav lielu vīziju laiks," norādījis 73 gadus vecais ministrs, kas ilgu laiku bijis kaismīgs Eiropas projekta aizstāvis un neslēpj, ka britu balsojums viņu šokējis.

"Situācija ir tik nopietna, ka mums jāizbeidz spēlēt parastās Eiropas un Briseles spēlītes. Eiropas Savienību gaida skarbs pārbaudījums - iespējams, lielākais tās vēsturē," viņš sacījis.

Vienlaikus Šeible atzinis, ka principā atbalsta "dziļāku integrāciju". "Taču šobrīd tam nav īstais brīdis. Laikā, kad padziļinās demagoģija un pieaug eiroskepticisms, Eiropa nedrīkst uzvesties tāpat kā līdz šim," viņš uzsvēris, aicinot ES atmest ierasto retoriku.

Vācijas finanšu ministrs mudinājis ES "raiti un pragmatiski" risināt tādus jautājumus kā kopīgā enerģētikas politika, jauniešu arodapmācība un aizsardzības iepirkumu saskaņošana.

"Darāmā ir tik daudz. "Politiskas spriedelēšanas laiks Eiropā ir pagājis. Mums jārīkojas bez garām runām un jāpierāda cilvēkiem, ka Eiropa spēj kaut ko mainīt," viņš uzsvēris.

 


BNS / Foto: AFP/Scanpix/LETA / AP/Scanpix/LETA