Policija nevērtēs vecāku atbildību par 2 gadus vecā Hugo pazušanu Abragciemā
Ja Valsts policija noskaidros, ka vecāki nepietiekami labi pildīja savus pienākumus, par to tiks informētas attiecīgās instances viņu dzīvesvietā.
112
2016. gada 4. jūlijs, 11:48

Policija nevērtēs vecāku atbildību par 2 gadus vecā Hugo pazušanu Abragciemā

Jauns.lv

Valsts policija nesāks lietvedību saistībā ar divus gadus veca zēna pazušanu Abragciemā, paziņoja Valsts policijā (VP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns pastāstīja, ka ģimene, kas atpūtās Engures novada Abragciemā, ir no Latvijas, taču nav vietējā. Ja VP noskaidros, ka vecāki nepietiekami labi pildīja savus pienākumus, par to tiks informētas attiecīgās instances viņu dzīvesvietā, pauda Vancāns.

Taču VP tālāko izmeklēšanu neveiks. "Vakar mēs reģistrējām pazušanas faktu, bet pēc atrašanas nolemts lietvedību nesākt," pauda Valsts policijas Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Māris Trēde.

Vancāns ir pārliecināts, ka bērna meklēšanas darbi bija koordinēti labi. "Jā, nespēju atbildēt uz visiem zvaniem un īsziņām no brīvprātīgajiem, tāpēc, iespējams, kāds ir aizvainots. Taču mēs spējām sistemātiski koordinēt un organizēt meklēšanas darbus, lai gan bija iesaistīti lieli papildspēki, tāpēc arī izdevies iegūt rezultātu," uzskata Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks.

Viņš atzīst, ka liela pieredze gūta, meklējot nepilnu gadu vecu bērnu pirms gada citur novadā - Klapkalnciemā.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā ap plkst.6.20 atrasts Engures novada Engures pagasta Abragciemā no kempinga teritorijas pazudušais divus gadus vecais zēns.

Kā apstiprināja Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns, bērns atrasts aptuveni piecu kilometru attālumā no pazušanas vietas un jau ir atvests pie mātes, kura viņu atpazinusi.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica zināja teikt, ka uz bērna ķermeņa pamanāmi vien kukaiņu kodumi. Bērns atrasts Bērzciema mežā guļam sūnās dažus desmitus metru no ceļa.

Īsi pirms zēna atrašanas pāris kilometru attālumā no Abragciema kempinga Bērzciema virzienā smiltīs tika pamanīts bērna apavu pēdas nospiedums, līdz ar to meklēšanas darbi tika novirzīti uz šo rajonu.

Kā ziņots, zēns pazuda svētdienas vakarā ap plkst.19.30 Engures pagastā, kempinga "Abragciema baloži" teritorijā. Puisēns spēlējās smilšukastē kopā ar citiem bērniem, kad māte uz brīdi atstāja viņu nepieskatītu, lai nomazgātu traukus. Kad sieviete atgriezās, dēls vairs nav bijis atrodams.

Tika sākta zēna meklēšana, kurā iesaistījās plaši spēki - aptuveni 30 Valsts policijas darbinieki, 40 zemessargi, pieci Engures novada Pašvaldības policijas darbinieki, kinologs, Nacionālo bruņoto spēku helikopters un vairāki brīvprātīgie no dažādām Latvijas vietām. Tika pārmeklēts gan mežs, gan jūras krasts.

Valsts policijā apstiprināja, ka meklēšanā tika pieredzēta liela cilvēku atsaucība un saņemti daudzi iedzīvotāju zvani.


LETA/Foto: Facebook/Gints Stankevics, Evija Trifanova/LETA