Uz Rīgas dzeltenā e-talona tiks uzdrukāts Sabīnes Škapares zīmējums
Uz e-talona būs redzams Sabīnes Škapares zīmējums.
Runā Rīga
2016. gada 4. jūlijs, 12:39

Uz Rīgas dzeltenā e-talona tiks uzdrukāts Sabīnes Škapares zīmējums

Jauns.lv

"Rīgas satiksmes" mājas lapā www.rigassatiksme.lv ir noslēgusies balsošana par jauno dzeltenā e-talona dizainu, un gada nogalē uz e-talona būs redzams Sabīnes Škapares zīmējums (attēlā).

Par Sabīnes zīmējumu nobalsoja 1664 reizes, bet pavisam konkursā tika saņemti 5558 balsojumi. Sabīnes zīmējums apsteidza otrās vietas ieguvējas, Elzas Daudzes zīmējumu par 143 balsīm.

Šogad dzeltenā e-talona jauno dizainu zīmēja 14 bērni no Bērnu un jauniešu basketbola skolas „Rīga”. Konkursā, kas tika uzsākts 20.maijā un noslēdzās 30.jūnijā, piedalījās 15 darbi. Konkursa tēma bija „Trolejbusam Rīgā 70!”, jo 2017.gadā apritēs 70 gadi, kopš Rīgā uzsākti pasažieru pārvadājumi trolejbusos. Par spīti tam, ka e-talonam būs jauns dizains, tas nekādā veidā neietekmē tā funkcijas vai izmantošanu sabiedriskajā transportā.

“Rīgas satiksme” izsaka pateicību bērniem un basketbola skolas darbiniekiem par izrādīto interesi un atsaucību piedalīties radošajā konkursā. Gada nogalē tiks sveikta arī konkursa uzvarētāja Sabīne Škapare.

"Rīgas satiksme" jau septīto gadu organizē dzeltenā e-talona zīmēšanas konkursu, kad vienu no dzeltenā e-talona dizainiem zīmē Rīgā dzīvojošie bērni. Konkursa ietvaros ikviens interneta mājas lapas www.rigassatiksme.lv apmeklētājs var nobalsot par tīkamāko zīmējumu, tādējādi piedaloties e-talona dizaina radīšanas procesā. “Rīgas satiksmē” 2015.gadā viesojās un dzeltenā e-talona dizainu zīmēja bērni no “Rīgas internātvidusskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem”, iesniedzot astoņus darbus par tēmu “Moderns sabiedriskais transports”. Mājas lapas apmeklētājiem visvairāk iepatikās Katrīnas Vidneres zīmējums, un tas tirdzniecībā bija pieejams 2016.gada sākumā.

Regīna Zommere/Publicitātes foto Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību