Grīziņkalnā notiks slam-dunk konkurss "Sprite Kings of Air"
Šogad laukumā ar spēkiem mērosies deviņi pasaules mēroga labākie slamdankeri.
Runā Rīga
2016. gada 4. jūlijs, 18:27

Grīziņkalnā notiks slam-dunk konkurss "Sprite Kings of Air"

Jauns.lv

Otrdien, 5. Jūlijā, pulksten 19.00 Grīziņkalna sporta komplekss (adrese: J.Asara iela 24) konkursā „Sprite Kings of Air” sacentīsies pasaules spēcīgākie basketbola dankeri. Jau ceturto gadu pēc kārtas „Ghetto Games” organizē ievērības cienīgas slam-dunk sacensības jeb basketbola bumbas spraušana grozā no augšas, kuras ir ieguvušas plašu atpazīstamību ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē.

Šogad laukumā ar spēkiem mērosies deviņi pasaules mēroga labākie slamdankeri. Līdzjutēju atbalsts un visskaļākās ovācijas viennozīmīgi būs svarīgas mūsu pašu Latvijas atlētam no Jumpravas - Kristapam Dārgajam („The Latvian Hulk”), kurš darīs visu iespējamo, lai uzvarētāja tituls paliktu tepat - Latvijā.

Kanādu pārstāvēs divi sportisti. Viens no tiem ir publikas mīlulis Džastins Dārlingtons (Justin „Jus Fly” Darlington) un talantīgais slamdankeris, kurš uzvaras laurus Grīziņkalnā plūca gan 2013., gan 2014. gadā. Zem Kanādas karoga startēs arī pagājušā gada uzvarētājs Džordans Kilganons (Jordan „Mission Impossible” Kilganon). Viņam ir izdevies izcīnīt ne tikai 2015. gada „Sprite Kings of Air” titulu, bet viņš ir pirmais slamdankeris pasaulē, kuram ir izdevies izpildīt „skorpiona” danku. Vēl lielāku atpazīstamību viņš ieguvis, sportojot džinsu biksēs, šī gada „NBA ALL STAR” spēlē.

Arī Ukrainu pārstāvēs divi sportisti. Tehniski spēcīgais ukrainietis „Smoove” jeb īstajā vārdā Dmitrijs Krivenko (Dmitry „Smoove” Krivenko), kurš ir vairākkārtējs savas valsts čempions. Savu dalību „Sprite Kings of Air” viņš piesaka jau ceturto reizi. Kopā ar „Smoove” no Ukrainas ieradīsies arī jaunais un atlētiskais talants – Vadims Paddubčenko (Vadim „Miller” Paddubchenko).

Rīgā arī ieradīsies Francijas populārā ielu basketbola sacensību „Quai 54” un „Baku 2015 Eiropas spēļu” uzvarētājs Rafals Lipinskis (Rafal „Lipek” Lipinski) - poļu sportists, kurš vienmēr nāk klajā ar jauniem dankiem un oriģinālām idejām.

Tālu ceļu pāri okeānam mēros arī Amerikas pārstāvji. Abi šie sportisti Grīziņkalnā viesosies pirmo reizi. Viens no tiem ir Kriss Steipls (Chris „Hoopstar” Staples), kurš ievērības cienīgu danku var veikt pat ar aizvērtām acīm. Savukārt, amerikānis Džonatans Klārks (Jonathan „The Jumper” Clark ir plaši zināms ar savu akrobātiskumu.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību